Mint bizonyára azt sokan megtapasztalták, a kiskőrösi Szendrey utca kereszteződése a Dózsa Gy. utcával határos részen lezárásra került. Mindezek miatt most a főútvonalról nem lehet behajtani a Szendrey utcába.

-Hirdetés-

A munkálatok részét képezik a város Soltvadkert felőli oldalán, a Segesvári utcával határos területen kialakítandó záportározó projektjének. A beruházás egyik eleme, hogy a városon átfolyó Sáhor csatorna is felújításra kerül.

A munkálatok során a Sáhor csatorna zárt és nyílt rendszereit is kitisztítják. A város olyan csapadékvíz-elvezető csatorna rendszereinél, ahol a kicsiny keresztmetszet miatt a csapadékvíz feltorlódott és a víz gyors lefolyása nem volt biztosított, nagyobb átmérőjű csövek kerülnek elhelyezésre. Hatalmas, több méter mély árok volt a Hrúz Mária utca Szabadidő Park mögötti részénél, ahol 1 méter átmérőjű csövek kerültek elhelyezésre és megtörtént a befedése a balesetveszélyes résznek. Itt csapadékvíz-elvezető összefolyók is kialakításra kerültek és már csak kisebb területrendezési munkálatok vannak hátra.

A Hrúz Mária utcai balesetveszélyes nyílt csatornát zárt rendszer váltotta ki

A Dózsa György utcában a Sáhor csatorna teljes hossza felújításra kerül. Ennek munkálatai folynak most, amely során a Szabadidő Park előtti nyílt árkot egy zárt rendszer váltja ki. Itt már a csövek elhelyezésre kerültek és a földmunkák utolsó fázisa van hátra. A nyílt árok részek kitisztításra kerülnek, a felbontott járda és aszfalt felületeket pedig helyreállítják.

A Szendrey utca végén jelenleg az áteresz kiépítése folyik. Ide szintén egy nagyobb keresztmetszetű csővezeték rendszer kerül lefektetésre, mely munkálatok idejéig az utcába a főútvonalról nem lehet behajtani.

A záportározó és a teljesen felújított csapadékvíz-elvezető rendszer átadása várhatóan június hónapban történhet meg.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS