A Magyar Labdarúgó Szövetség határozata értelmében az NB I-es felnőtt bajnokságon kívül minden küzdelemsorozatot lezártak és az idei szezonban már nem lesznek mérkőzések.

-Hirdetés-

A Bács-Kiskun Megyei I. osztályú bajnokságban utoljára március 14-én léptek pályára a csapatok. Az Akasztó FC megyei első osztályú csapata az utolsó előtti helyen fejezte be a 17 fordulós szezont, míg a megye hármas együttes az 5. helyen zárt.

A kialakult helyzetről és a jövőről a megye hármas csapat edzőjével és a klub technikai vezetőjével, Tóth Jánossal beszélgettem.

Tóth János

Hogyan fogadtátok a hírt, hogy berekesztették a bajnokságokat?

Nehezen fogadtuk, de elsődleges szempont az egészség megőrzése volt. De nem ért váratlanul, sejtettük, hogy ez lesz a döntés.

Röviden értékeld ezt a kicsivel több, mint fél szezont?

A megye egynél az első három fordulóban olyan csapatokkal játszottunk tavasszal, akik a dobogó közelében voltak. Sérülések miatt nem tudtunk mindig rendesen kiállni, nem bírt kijönni az a csapatból, ami munkát elvégeztünk a télen. Sajnos ezt nem tudtuk megnézni, hogy mire lettünk volna képesek. A bajnokság félbeszakítása után jöttek volna azok a meccsek, amiken még jobban ki tudunk volna teljesedni. Hozzáteszem, hogy igazából nem játszottunk alárendelt szerepet egyik találkozón sem. Partiban voltunk végig mindenkivel. Biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben tudtunk volna győzelmeket aratni.

A megye háromnál az edzőmérkőzések jobban sikerültek, mint a bajnokik. Én többet vártam volna a csapattól. Ott csak két forduló ment le, Császártöltés ellen volt egy döntetlen és Kaskantyún tudtunk nyerni idegenben. De így is többet vártam a fiúktól.

Mi lesz a csapatokkal a továbbiakban? Mikorra tervezitek, hogy elkezditek az edzéseket?

Így, hogy félbeszakadt a szezon, egy teljesen más és hosszadalmas nyári felkészülést tervezünk. Régóta nem játszanak a játékosok és még sokáig nem is fognak. Én úgy gondolom egy két hónapos alapos felkészülésre lesz szükség. Június közepén szeretnénk elkezdeni az alapozást, mivel augusztus közepére várható az új szezon rajtja.

Várhatóak változások nyáron a csapatnál?

Próbálunk erősíteni, van is már játékos, akivel tárgyalunk és még lesz is. Szeretnénk mindenkit megtartani, ami sikerülni is fog úgy érzem. Ütőképes gárdát akarunk, szeretnénk egy olyan csapatot összerakni, ami a megyében helyt tud állni. Mindenképpen előrébb szeretnénk végezni, mint ahogyan most álltunk a szezon félbeszakításánál. Most sem rossz a keretünk, viszont több játékosra van szükségünk. Nyáron könnyebb igazolni – amint mondtam is, több labdarúgót szeretnénk igazolni.

Elkészült az új műfüves pálya. Várhatóak-e további fejlesztések az idén a sporttelepen?

A héten elkezdődik a teljesen új élőfüves pálya építése, ami nagyobb lesz, mint az elődje. Szeretnénk, ha még az idén elkészülne az új játéktér. Van még számos projektünk: be van adva a pályázat a műfüves pálya folytatásában kettő bekerített kézilabda pálya nagyságú műfüves pályára. A vendégöltözőt felújítottuk, azt viszont sok csapat nem tudta kipróbálni, csak kettő a tavasz folyamán. Ők már egy vadonatúj, tágas szép öltözőben tudtak készülni -ez a tavaszi tervezetbe volt. Őszig vagy még nyár közben a játékvezetői öltöző új bútort és berendezéseket fog kapni, és az ebédlő is fel lesz majd újítva. Folyamatban van a mobillelátónak a kitelepítése is a műfüves pályánál.

-Beniczki Dávid-

MEGOSZTÁS