2010. június 16-a sokak számára emlékezetes a kiskőrösi futball kedvelőinek körében.

-Hirdetés-

Hogy miért is? Történt ugyanis, hogy ezen a napon nyerte meg a Kiskőrösi LC a Bács-Kiskun megyei labdarúgó kupát. Azon az emlékezetes szerda délutánon a Kiskőrös hazai pályán szerezte meg a régóta várt kupagyőzelmet. Az ellenfél a szintén nagy múltra visszatekintő Harta gárdája volt.

A találkozó első tizenöt percében hamar kétgólos előnybe került a hazai Kiskőrös. Előbb Markó Ádám majd nem sokra rá pedig az abban a szezonban, a Kiskőrösben szereplő akasztói Judák Zoltán talált a Hartai kapuba. Még az első félidőben visszajött a meccsbe a Harta a szintén akasztóról jól ismert Lázár Zsolt révén. Így a második félidőben akár egy szoros és küzdelmes mérkőzésre is volt kilátás.

Jelenet a mérkőzésről: Lázár Zsoltot, Aszódi János és Fekete Nándor támadja

Azonban a második játékrészben a vendég Harta együtteséből két játékost is kiállítottak. Aztán a Kiskőrös kettős emberelőnyben megszerezte a mindent eldöntő harmadik gólt – ennek a találatnak a szerzője Tóth Gábor volt.

A nagy téttel bíró mérkőzés hatását az is jelzi, hogy Eke játékvezető kilenc sárga lapot és két piros lapot is kiosztott a 90 perc folyamán.

Így nyerte tehát meg 2010. június 16-án a Bács-Kiskun megyei labdarúgó kupát a Kiskőrös együttese. A csapat vezetőedzője Szlovák László volt, akivel a gárda a 2009-10-es szezonban az 5. helyen végzett.

A jeles napra és az emlékezetes mérkőzésre tekintettek vissza a csapat akkori játékosai: Judák Zoltán és Szentpéteri Attila.

Judák Zoltán: „Hát nagyon motiváltak voltunk. Én az első döntőmet játszottam, ha jól emlékszem az elején már vezettünk 2-0-ra. Én is rúgtam egyet, méghozzá a második gólt. A vége 3 -1 lett egy teljesen megérdemelt győzelemmel. Nagyon örültem neki, és egy jó szezont koronáztunk meg a győzelemmel.”

Szentpéteri Attila: „Úgy emlékszem vissza, hogy egy jól szervezett csapat lépett aznap a pályára Kiskőrös színeiben. A kupagyőzelem kulcsa úgy hiszem a társaság összeszokottságában és felkészültségében rejlett. Nemcsak a pályán, de a mindennapokban is egy példás baráti társaság voltunk. Megtiszteltetésnek érzem, hogy e nagyszerű csapat tagja lehettem.”

A győztes csapat tagjai voltak: Pecznyik Gábor, Hajós Máté, Pál István, Cebei Gergő, Markó Ádám, Kovács József, Füleki Antal, Fekete Nándor, Kriskó Tamás, Tóth Gábor, Józsa László, Szentpéteri Attila, Somlyai Péter, Judák Zoltán, Mokrickij Viktor, Aszódi János, Bánszki Dávid, Rózsa Ádám, Bodor Dávid, Mlinkó Csaba edző: Szlovák László

Ezek után abban az évben, augusztusban rendeztek Bács-Kiskun Megyében úgynevezett szuperkupát is, amikor egy semleges helyszínen az aktuális megyei első osztályú bajnok mérkőzött meg a megyei kupagyőztesével Kiskunfélegyházán. Végül ezt a találkozót is sikerült behúznia a Kiskőrösnek, ugyanis az akkori megyei első osztályú bajnok Ladánybenét 2-1 arányban múlták felül.

-Beniczki Dávid-
Fotók: Filus Tibor

MEGOSZTÁS