A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban évek óta meghatározó szerepet tölt be a Kiskőrösi LC II. csapata.

-Hirdetés-

Az együttes négy éve szerepel a küzdelemsorozatban, melyben az első szezonjukban ezüstérmesek lettek, a legutóbbi két évadban aranyérmet szereztek és a most félbeszakadt pontvadászatban is az első helyen álltak.

A rutinos játékosokból álló csapat tagjai közül többen is megjárták a magasabb osztályokat, sokan az NB I-ben is szerepeltek, de a mai napig fontos számukra a rendszeres sport és természetesen a győzelem öröme.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a Magyar Labdarúgó Szövetség lezárta a bajnokságot és helyezetteket nem hirdettek, nincsenek díjak és éremosztásra sem kerül sor. A csapatról az együttes edzőjét, Rácz Jánost kérdeztem.

Rácz János

Hogyan érintette a gárdát, hogy az MLSZ lezárta a bajnokságot?

-A döntést nagyon nehezen tudtuk feldolgozni, mert a tabella első helyén álltunk és jó esélyünk volt a bajnoki cím megszerzésére. Sajnos akkor fejeződött be a küzdelemsorozat, amikor a Kecel FC II. csapata ellen kiváló játékkal nyerni tudtunk 5-1-re idegenben. Az első helyért folytatott küzdelemben még lett volna egy rangadónk a Csólyospálossal hazai környezetben, de úgy érzem, hogy most csak a „koronavírus tudta elvenni” tőlünk a bajnoki címet. A mérkőzésekre heti egy edzéssel készültünk, melyeket felfüggesztettünk a járványhelyzet tiltásainak idejére.

A tavaszi mérkőzéseket, hogyan tudnád értékelni?

-A téli felkészülésünk nem sikerült a legjobban és az idei bajnoki rajt előtt mindössze egyetlen felkészülési mérkőzést játszottunk. Ilyen előjelek után nem meglepő, hogy kicsit döcögősen indultak a találkozók a számunkra, mivel erőnlét tekintetében nem voltunk igazán jó állapotban. A csapathoz új játékosok nem érkeztek, de a keretünk stabilizálódott és minden mérkőzésen számíthattam 15-16 labdarúgóra. A játékoskeret 22 fős, melyre szükség is van, hiszen előfordulnak sérülések és egyéb elfoglaltságok, ami miatt nem számíthatok mindenkire minden mérkőzésen. Amennyiben értékelnem kellene a bajnokságban nyújtott teljesítményünket, akkor úgy gondolom, hogy a négy szezonunkból a mostani volt a legnehezebb. Ugyanis a küzdelemsorozatban idén olyan erős együttesek voltak, mint a Kecel FC II., a Soltvadkerti TE II. és az Akasztó FC II. csapata, valamint a Csólyospálos is nagyszerű gárda. Az említett együttesekkel színvonalas mérkőzéseket játszottunk és nagyon nehéz volt ellenük nyerni. Mindezek mellett a csapat átlagéletkora is egyre több, valamint nálunk nem volt a megyei I. osztályból visszajátszó labdarúgó, ami emeli az elért eredményünk értékét. Abban voltunk a mezőny fölött, hogy nagyon fegyelmezett játékunk van és ezt szinte minden mérkőzésen tudjuk hozni. Ezzel tudjuk kompenzálni, ha kondícióban vagy gyorsaságban tőlünk jobb az ellenfél.

A továbbiakban milyen módon alakul a csapat sorsa?

-Amint engedélyezték, hogy szervezett keretek között, klubszinten lehetnek edzések, mi éltünk ezzel a lehetőséggel és elkezdtük a közös gyakorlásokat. A csapat ezentúl még a nyári időszakban is minden pénteken összejön és folyamatosan edzünk majd a továbbiakban. Nagyon ki vannak éhezve a mozgásra a játékosok és már várták, hogy mikor lesznek a szabályokban enyhítések. Jól mutatta a játékosok edzésigényét, hogy a tiltásokat követő első edzésre 15-en jöttek el. A nyár folyamán szeretnénk igazolni olyan kiskőrösi játékosokat, akik most a környező települések alacsonyabb osztályú gárdáiban szerepelnek. A tervünk az, hogy a következő szezonban is az érmes helyekért tudjunk küzdeni. A nyár folyamán július 16-án Siófokra megy el pár napra a gárda, hogy együtt töltsünk egy kis időt, amolyan csapatépítő tréningen.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS