A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság küzdelmei is befejeződtek a magyar labdarúgó Szövetség döntése értelmében. A küzdelemsorozatban szerepel a Kiskőrösi LC gárdája is, amely a lezáráskor a 10. helyen állt 20 ponttal.

-Hirdetés-

A csapat a bajnokságban az utolsó mérkőzését a 19. fordulóban játszotta, amikor zártkapus összecsapáson nyertek Kerekegyházán 4-1-re.

Az elmúlt hetekről és a jövő elképzeléseiről kérdeztem Miskovicz Bálint edzőt.

Miskovicz Bálint

Milyen volt átélni a bajnokság lezárását?

-Nagyon rosszul érintett a hír egy kerekegyházi győzelmet követően. Ennek a sikernek azért volt nagy az értéke, mert a bajnokságban korábban még senki sem tudott nyerni Kerekegyházán. Talán ez a győzelem olyan lendületet adhatott volna a csapatnak, de ezt már utólag nem tudjuk meg. Reménykedtem abban, hogy lesznek még fordulók, de kellett fogadnunk az MLSZ döntését. A szigorítások idején mindenkit megkértem a játékosok közül, hogy aki tud, az egyénileg fusson, mozogjon, azonban egy amatőr csapattól a profi felkészülést nem lehet kérni ilyenkor. Most a szabályozások könnyítését kihasználva a keret heti egy alkalommal összejön és edzünk június elejéig.

A bajnokságban nyújtott teljesítményt, hogyan tudnád értékelni?

-Az őszi szezont ahogy van, el kell felejtenünk. A bajnokság első felében tudásához mérten mélyen alul szerepelt a csapat a megszerzett 16 pontjával. Úgy gondolom, hogy tavasszal ettől csak jobb teljesítményre lettünk volna képesek. Sajnos már nem tudjuk, hogy mire lettünk volna képesek, ha folytatódik a bajnokság, de ebben a csapatban sokkal több van, mint amit a helyezésünk mutatott. A bajnokságban lejátszott mérkőzésink során megítélésem szerint a legjobb teljesítményt a kerekegyházi, valamint a tiszakécskei győzelem alkalmával nyújtottuk, de szép siker volt az Akasztó elleni hazai 4-0 arányú siker is. A legrosszabb és egyben kiábrándító találkozónk pedig a keceliek elleni két összecsapás volt.

A csapattal mi lesz a továbbiakban?

-Néhány hétig pénteki napokon lesz még edzésünk, melyek közül a május 15-én megtartott első foglalkozásra szép számban jöttek el a játékosok. Nem tudni még, hogy a hosszú kihagyás milyen hatással lesz a játékosokra és abból ki, milyen módon tud majd visszajönni a megfelelő szintre. A következő szezonra a tervek szerint a szokásosnál valamivel hamarabb, július elején már elkezdjük a nyári felkészülést, amely időszakra több edzőmérkőzést is szeretnék lekötni nem megyén belüli gárdákkal. Azon leszünk, hogy a csapat játékoskerete együtt maradjon és ne legyenek nagy változások. Azt még nem tudni, hogy a járványhelyzet milyen hatással lesz a gazdaságra és a klub anyagi hátterére. Nagyon remélem, hogy a klub vezetőinek sikerül a következő szezonra is biztosítani a nyugodt működéshez szükséges pénzügyi hátteret.

Számodra mit jelent a járványhelyzet mindennapjait megélni?

-A hétköznapokban én egy cégnél üzletkötőként dolgozom. Arra kértek, hogy látogassam továbbra is a boltokat, vendéglátó helyeket, de tartsam be a szigorú előírásokat. Ennél fogva a munkám során felvettem a kesztyűt és a szájmaszkot, odafigyeltem arra, hogy a kormány ajánlásait betartsam. Azonban meg kell jegyeznem, hogy a sport, a mozgás, a labdarúgás légköre nagyon hiányzott. Ugyan néhány alkalommal a lakhelyemen Dunaújvárosban elmentem futni, de ezt nem lehet összehasonlítani a csapat és a labdarúgópálya légkörével. Talán egy kicsit eltúlozták a szigorú intézkedéseket, de most ezzel együtt kell élni, vigyáznunk kell egymásra és odafigyelnünk embertársainkra. Nagyon remélem, hogy átvészeljük a járványhelyzetet és szerencsére nem hallottam még olyat, hogy a megyei csapatok közül valaki játékos vagy vezető elkapta volna a koronavírust. Jónak tartom a kormány intézkedéseit, hogy egyes országok hibáiból okulva időben meghozták a védekezéshez szükséges rendeleteket.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS