A járványhelyzet miatt az utóbbi hetekben előtérbe kerültek a falújítási munkálatok a Kiskőrösi Óvodáknál. Az intézmények közül a Batthyány utcai tagóvodánál közel 10 millió forintos fejlesztés valósult meg.

-Hirdetés-

A Kiskőrösi Óvodák igazgatónője Vlcskóné Csatlós Erzsébet elmondta, hogy a Batthyány Óvodánál mintegy 10 éve nem volt lefestve a kapu. Mivel több hétig nem volt gyermek az intézményben és most is csak kevesen vannak, így a nyári karbantartási, felújítási munkálatokat előre hozták.

A főbejárat melletti kapurész új festést kapott és most folyik a buszmegálló felőli oldal felújítása. A munkálatokat Laukó József és Udvarhelyi Zsolt, az intézmény karbantartó munkatársai végzik el, de a festésben a dajka nénik is segítenek. A buszmegálló melletti részen található kapu faléceit leszerelik, csiszolják és prémium minőségű festékkel kezelik 2-3 soron. A kapu fém tartóvázát is szintén lecsiszolják és újrafestik több rétegben.

Új udvari játékok a Batthyány Óvodában

Hasonló munkálatok lesznek majd a Szűcsi Óvoda kapuján is, amelyre már a festéket is megvásárolta az intézmény. A Batthyány Óvodánál az udvari játékok is új festést kapnak majd a továbbiakban.

Az igazgatónő örömmel számolt be arról, hogy az Uniós szabványoknak megfelelő három kéttornyú vár, valamint egy négyágú hinta került elhelyezésre az udvaron.

A közel 10 millió forintos beruházásból az óvoda saját költségvetéséből 5 millió forintot biztosított erre a célra, szülői felajánlásokból 2 millió forint jött össze és a fennmaradó részt az önkormányzat adta.

Az udvari játékok letelepítését és a környezet kialakítását a Kőrösszolg Kft. munkatársai végezték el. Az elkövetkezendő hetekben szeretnének még az udvarban néhány fát elültetni és a főbejárat felé eső részen egy kisebb KRESZ pályát kialakítani.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS