Írta: vira

Az M5-ös autópályán – Lajosmizse térségében – szélvédők nélküli autóval közlekedő férfi ellen több szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.

Első hallásra hihetetlennek tűnő bejelentés érkezett 2020. május 19-én 18 óra 53 perckor a megyei rendőrség ügyeletére. A telefonáló elmondta, hogy az M5-ös számú autópályán, Lajosmizse térségében egy olyan kocsit látott közlekedni, amelynek hiányzik az összes szélvédője és a rendszáma. A sztrádán szolgálatot teljesítő járőrök a megadott helyre mentek, és a leállósávon találtak is egy meglehetősen rossz műszaki állapotban lévő Mazda 323-as személygépjárművet, amelynek azonban senki nem volt a közelében.

-Hirdetés-

Röviddel később kiderült, hogy tulajdonosa hagyta sorsára a kocsit, mert kifogyott belőle a benzin. Az egyébként Örkényben lakó sofőr gyalogosan indult el a legközelebbi üzemanyagtöltő állomásra, és eközben igazoltatták a rendőrök. A 34 éves férfi sem a személyi igazolványát, sem a vezetői engedélyét nem tudta átadni. A forgalmi engedély ugyan előkerült, ám az érvénytelen volt. A járművet a közlekedési hatóság még 2019. júliusában kivonta a forgalomból, így a jobb sorsot is megélt négykerekű sem érvényes műszaki vizsgával, sem pedig kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezett.

A férfi az intézkedés végén a járőröknek elmondta, hogy az autóból az egyik biztonsági övet kivágta, ugyanis a kocsit annak segítségével, saját maga akarja a legközelebbi kihajtón keresztül Lajosmizse irányába elvontatni. A rendőrök felhívták a sofőr figyelmét arra, hogy a vontatásnak ez a módja nem megengedett.

Az autó vezetője ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai több szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tettek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a KRESZ rendelkezései szerint a közlekedésben olyan járművel szabad részt venni, amelynek jogszabályban meghatározott érvényes hatósági engedélye van, illetve amelyre meghatározott számú, típusú és elhelyezésű hatósági jelzés van elhelyezve. A jármű az utat és tartozékait nem rongálhatja, szennyezheti. Az autónak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kell rendelkeznie, illetve – mindenki biztonsága érdekében – meg kell felelnie a külön jogszabályban meghatározott műszaki-, biztonsági és környezetvédelmi követelményeknek.

                                                                                           … hogy mindenki hazaérjen!

Forrás:police.hu 

MEGOSZTÁS