Nagyon hosszú út végére ért a Kiskőrösi Óvodák Erdőtelki Óvodája tagintézményének vezetője, Csővári Andrásné Gitta óvó néni, aki május 29-én töltötte utolsó napját az óvodában. Ez a nap volt 28 év után az utolsó, amelyet munkával töltött el az Erdőtelki Óvodában.

-Hirdetés-

Sokan jöttek össze a délutánra tervezett búcsúztató programra az óvoda udvarán, amelyet meglepetésnek szántak a pedagógus kollégák, szülők és a gyermekek. A Gitta óvónéni nyugdíjba vonulása alkalmából rendezett ünnepségen Répásiné Lovász Márta óvónő köszöntötte a megjelenteket. Az intézménybe járó gyermekek műsorát követően régi erdőtelki ovisok kedveskedtek az eseményhez kapcsolódó programjukkal: Czirok Dóra – vers, Torgyik Tímea – fuvola, Kőházi Attila – trombita. A szülői munkaközösség részéről Lengyelné Barabás Erika és Torgyik Lászlóné Judit köszönték meg Csővári Andrásné sokéves munkáját, majd a gyermekek jeleivel lefestett „cserepes kiskertet” adtak át. Az elmúlt 28 év fotóiból összeállított album átadásával pedig azt kívánták Gitta óvó néninek, hogy mindig meleg szívvel lapozgassa az oldalait és örömmel gondoljon vissza az itt eltöltött napokra.

Torgyik Lászlóné Judit, Csővári Andrásné Gitta óvó néni, Lengyelné Barabás Erika

Az óvodában dolgozó kollégák egy hintaággyal kedveskedtek a volt tagintézmény vezetőnek, hogy nyugdíjas éveiben ezen pihenje ki a fáradalmait. A helyi Százszorszép Óvónői Bábcsoport tagja is Csővári Andrásné, melyben a továbbiakban is szerepet vállal. A bábcsoport részéről Aszódi Pálné köszöntő beszédében felelevenítette azokat az éveket, amikor első alkalommal találkoztak óvónőként és örömét fejezte ki, hogy a mai napig egy közösségben lehetnek. A meghitt pillanatok után szülők és barátok jókívánságait fogadhatta Gitta óvó néni és egy emlékkönyv is előkerült, amelyet a jelenlévők írhattak alá vagy fogalmazhatták meg benne szép gondolataikat. A búcsúztató ünnepség szeretetvendégséggel zárult az intézmény falain belül.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (65 db kép)
MEGOSZTÁS