A soltvadkerti származású Oláh Máté jelenleg a Duna Aszfalt Tiszakécske jobb hátvédje, ahol túl van már több mint száz mérkőzésen.

Máté elmondása szerint nagyon szereti Tiszakécskét. A volt utánpótlás válogatottal beszélgettünk: pályafutásáról, a kialakult helyzetről, emlékezetes pillanatokról.

Mesélnél pár mondatban a pályafutásodról?

-Hirdetés-

Soltvadkerten kezdtem el focizni, a Soltvadkerti Foci Suliban. Úgy gondolom, hogy tökéletes hely volt ahhoz, hogy megszeressem a focit, és úgy általában a sportokat is. Úgy gondolom, hogy ott a megfelelő képzést is megkaptuk, amit egy fiatal labdarúgó igényel. Miután gimnáziumba kerültem, a Kecskeméti TE-ben folytattam a pályafutásomat, egészen utánpótlás korom végéig, ahonnan aztán megadatott, hogy utánpótlás válogatott is lehettem. Az utánpótlás éveim után a Ferencváros 2. csapatához kerültem két évre, ahonnan Ceglédre vitt tovább a pályafutásom újabb két évig. A ceglédi időszak után kerültem Tiszakécskére, ahol a mai napig is futballozok.

Hogyan élted meg ezt a mostani helyzetet, hogy már lassan három hónapja nincs foci?

Az ilyen helyzetek igazán embert próbálóak, de nem csak a sportolók, hanem minden ember számára véleményem szerint. Természetesen nagyon hiányzott a foci, így a sportcsatornák által közvetített régebbi adásokat vagy sporttal kapcsolatos sorozatokat néztem ebben az időszakban. Persze ez nem olyan, mint minden nap kimenni a pályára és csinálni azt, amit az ember igazán szeret.

Máté 2018 augusztusában elérte a 100. bajnoki mérkőzését a Tiszakécske színeiben (Fotó: Csikós János, Kécskei Krónika)

Miként fogadtad a hírt, hogy az NB1 kivételével minden bajnokságot beszüntettek?

Engem személy szerint kellemetlenül érintett a hír, mivel teljes mértékben úgy készültünk, hogy folytatódik a bajnokság.

Mennyire vagy elégedett az elmúlt csonka szezonnal?

Ezzel a szezonnal úgy gondolom, hogy senki sem lehet elégedett Tiszakécskén, éppen ezért én és a társaim is azon leszünk a jövőben, hogy teljes mértékben elfeledtessük ezt a szezont a szurkolóinkkal és az egész magyar futballközösséggel.

Máté 2016 októberében még a megyei első osztályban csapatkapitányként vezethette ki csapatát a megyei rangadóra a Széktói Stadionba

Hogyan tartottad magad formában a karantén alatt? Mik voltak a kedvenc elfoglaltságaid?

Mint említettem úgy készültünk, hogy folytatódik a bajnokság, így természetesen kaptunk erre az időszakra erőnléti programot minden napra. Ez a program futásokból és törzserősítő feladatokból állt főként. A szabadidőmet általában a kutyám, videójátékok, sorozatok és a tanulás tette ki.

Több éve vagy már a Tiszakécske játékosa. Milyen a közeg? Mennyire szeretsz ott játszani? Város mennyire tetszik?

Igen öt éve vagyok a Tiszakécske kötelékében. A város gyönyörű úgy gondolom, hogy nevezhetem már “második otthonomnak”. Egy kiváltképp kedves és rokonszenves közegről beszélünk itt, akik mindig a legjobbat akarják a másiknak. Ezért is szeretek ennyire Tiszakécskén futballozni. Maga a város is nagyon szépen rendezett, öröm Tiszakécskére járni minden nap.

2017 Jánoshalma, ahol Máté egyik jó barátjának két kisfiával látható a képen

Milyen játékosnak tartod magad a pályán?

Olyan játékosnak tartom magam, aki mindent megtesz a győzelemért. Minden 90 perc alatt csakis az forog a szemem előtt, hogy a csapat nyerjen és sikeres legyen. Ennek érdekében képes vagyok mindent alárendelni.

Soltvadkerti származású vagy. Mennyire követed a soltvadkerti sportéletet?

Igen, Soltvadkerten élek jelen pillanatban is. Minden nap utazok, hogy Tiszakécskén edzhessek. Mivel sok ismerősöm futballozik Soltvadkerten, így rendszeresen nyomon követem a csapat teljesítményét, amikor időm engedi meccsekre is ki szoktam járni.

Ki tudsz emelni egy igazán emlékezetes mérkőzést?

A két bajnoki győzelmünket tudnám kiemelni itt a Tiszakécskével. Nem egy meccset, hanem az egész szezont. 2017-ben megnyertük a megyei első osztályt, majd rá egy évre az NB3-at is.

Beniczki Dávid
Kiemelt kép: tiszakecskefoci.hu

MEGOSZTÁS