Ahogyan hagyományaik szerint évről-évre lenni szokott, úgy ismét megrendezésre került a Soltvadkerti Óvodák és Bölcsőde intézményének mindkét óvodájában az iskolába menő nagycsoportosok búcsúztatása.

A rendkívüli helyzet adta körülményekhez igazodva, rendhagyó módon, az óvodák udvarai adtak otthont a „tarisznyaátadó ünnepségeknek”.

„Kedves óvodám, sok víg nap után, itt a búcsú nap, indul a csapat …”

A Bocskai utcai Óvodában június 6-án, délután 16 órakor 34 ballagó gyermek vállára került tarisznya. Az Arany János utcai Óvodában a 17 órakor kezdődő ünnepségen pedig 43 iskolába menő gyermektől búcsúztak az óvó nénik és a dajka nénik.
A meghitt ünnepi pillanatokat az óvó nénik visszaemlékezései, szeretettel átszőtt útravaló gondolatai, közös énekük, valamint a gyermekek versei, dalai és táncai tették emlékezetessé.

-Hirdetés-

Az Arany János utcai Óvodában a nyugdíjba vonuló óvó néni és dajka néni is elballagott a gyermekekkel együtt.
Az óvodapedagógusok megköszönték az együtt töltött éveket, azt, hogy a szülők rájuk bízták legféltettebb kincsüket, gyermeküket.

Az ünnepi alkalmak egy utolsó nagy, közös játékkal zárultak az óvodák udvarain – számolt be hírportálunknak Bodahelyi Antalné, az intézmény vezetője.

Az Intézmény dolgozói egy Török Sándor idézettel búcsúznak a ballagó gyermekektől és szüleiktől egyaránt:

„Itt minden volt, itt minden múlt,
itt minden visszavár.
Itt régi nap nem alkonyult,
és nem lett ősz a nyár.
A pillanat itt megmarad,
hát adjatok kezet,
a kis sziget mindig szabad,
csak emlékezzetek.”

 

Kovács Gyula

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS