Szentháromság vasárnapja most kettős ünnep volt a keceliek számára. Nemcsak a római katolikus templom búcsújára gyűltek össze a hívek, hanem ez alkalommal mutatkozott be Fekete Szabolcs kanonok is, akit a Szentháromság plébánia új lelkipásztoraként köszöntöttek a hívek és a település képviselői.

A vírushelyzet ellenére megtelt a templom emberekkel, az egészségügyi rendszabályok betartása mellett zajlottak az események.

-Hirdetés-

Köszöntőkkel kezdődött a délelőtt: Pap Józsefné Emese és Illésné Márin Éva felkészítésével, valamint Csiszér László közreműködésével dalokkal, verssel, virággal kedveskedtek az atyának a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói.

Rimai Miklós, a keceli egyházközség gondnokságának vezetője a hívek nevében köszöntötte Szabolcs atyát. Örömüket, hálájukat fejezte ki, hogy elfogadta a város egyházközösségének vezetését, a plébánosságot, valamint támogatásukról biztosította őt.

Berger József iskolaigazgató az intézmény alkalmazottai és tanulói közössége nevében mondott köszöntőt, biztató szavakkal, jókívánságokkal érkezett, segítségét ajánlva a település új lelki vezetőjének az elkövetkezendő évekre.

Haszilló Ferenc polgármester nagy tisztelettel és szeretettel fogadta Szabolcs atyát az itt lakók és a városvezetők nevében. A jövőbeni szoros együttműködés és a gyümölcsöző kapcsolat reményében üdvözölte új szolgálati helyén.

Az ünnepi köszöntők zárásaként Vörösváczki Melinda orgonajátékkal kísért szólóénekét hallhatták az egybegyűltek, ezt követően Pap József diakónus felkérte Szabolcs atyát, hogy tartsa meg az ünnepi szentmisét. A mise után, a kettős ünnep alkalmából a híveket egy kis szabadtéri agapéval várták a templom melletti kertben.

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS