Írta: vira

Az OTP Bank újabb adathalász kísérletre figyelmezteti az ügyfeleit. A csalók a bank nevében küldött hamisított levélben a számítógépen tárolt adatokat próbálják megszerezni.

-Hirdetés-

Az OTP Bank honlapján arra figyelmezteti az ügyfeleit, hogy ismeretlenek az óvatlan ügyfelek számítógépen tárolt adatokat próbálják megszerezni. A bank azt kéri, hogy aki ilyen típusú, vagy ehhez hasonló, magyartalanul megfogalmazott levelet kap ismeretlen címzettől, törölje az e-mailt a káros melléklettel együtt.

A melléklet a megnyitása után a számítógépre és az azon tárolt adatokra veszélyes lehet, az elkövetők akár átvehetik a gép felett az irányítást. Ezért a bank azt kéri, hogy senki ne nyissa meg. Az e-mailt más bank ügyfelei is megkaphatják, számukra is veszélyes lehet, ha rákattintanak.

A Zoltán 1 accountant@OTPBank.hu nem létező, hamisított e-mailcím.

Az OTP Bank megtette az ilyenkor szükséges óvintézkedéseket.

A csalók legújabb levele így néz ki:

A koronavírus-járvány következtében egyre több banki ügyfél fordult az online banki megoldások felé. A tapasztalatok szerint a felhasználók növekvő számával arányosan többszörösére nőtt az adathalász kísérletek száma is. Az OTP Bank legutóbb egy hónapja figyelmeztetett az újabb csalásokra.

A bankok sorra teszik közzé a figyelmeztetéseket, az MNB pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy nemzetközi kibercsalók a koronavírustól való félelmekre mozdultak rá. Erre alapozva bankkártya- vagy bankszámlaadataikat, különböző azonosítókat, PIN-kódot próbáltak kicsalni pénzügyi ügyfelektől.

Forrás: https://azenpenzem.hu/ 
Kiemelt kép: illusztráció 

MEGOSZTÁS