A logikai és matematika tehetséggondozást is nagyban elősegíti, ha már fiatal korban valaki sakkozik. A játék meghonosítása a Kiskőrösi Óvodákban 8 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta is folyamatosan tartanak a foglalkozások.

-Hirdetés-

A Mohácsi oviban június 11-én a Kiskőrösi Óvodák „sakk napjára” várták a gyermeket a tagintézményekből. Az eseményes a Kiskőrösi Óvodák vezetője, Vlcskóné Csatlós Erzsébet köszöntötte a megjelenteket. A Szűcsi, az Erdőtelki és a Mohácsi óvoda gyermekei mérték össze sakk tudásukat ezen a napon.

A fiatalokkal az akasztói sakk oktató, Kalmár Benedek foglalkozik már évek óta nagy lelkesedéssel és türelemmel. A sokéves munkáját az eseményen egy ajándékcsomag átadásával köszönte meg az óvodák vezetője. Ezt követően a 18 versenyző leült a sakktáblákhoz és izgalmas partikat játszottak egymás ellen.

Megtudtuk, hogy a figyelmet, fegyelmet és a logikai gondolkodást igénylő sakk népszerűsítéséhez az intézmény „sakkovi készletet” is vásárolt. A sakktábla egy hatalmas lepedőn van, a sakk figurákat pedig babzsákok szimbolizálják és mesefigurák által ismerik meg a gyermekek a játék minden elemét.

Vlcskóné Csatlós Erzsébet és Kalmár Benedek

A sakkverseny 5 asztalon folyt, mely végén a következő eredmények születtek:

Kis-középső korcsoport
Lányok:
1. Kiss Kincső
2. Szarka Jázmin
3. Kecskés Kíra
Fiúk:
1. Lucza Barna
2. Sáfár Áron
3. Lengyel Láazló, Farkas Balázs

Nagycsoportosok
Lányok:
1. Futó Anna
2. Barta Rozi Abigél
Fiúk:
1. Csengődi Vince
2. Lengyel Péter Pál, Kálmándy Hunor
3. Tóth Balázs, Csősz Bátor Gábor, Ambrus Dominik

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS