Írta: vira

A Zadar és Pula környékén nyaralók számára éjjel-nappal elérhetőek a szolgálatot ellátó magyar rendőrök.

-Hirdetés-

Az eredményes szolgálatellátás érdekében a feladatra kiválasztott szakértők 2020. június 11-én felkészítésen vettek részt a Rendőrségi Igazgatási Központban. 

A magyar rendőrök 2020. július 1. és augusztus 31. között segítik horvát kollégáik munkáját a tengerpart idegenforgalmi szempontból frekventált övezeteiben.

A közös járőrszolgálat során rendőreink Zadarban és Pulán, valamint a környékbeli településeken, jellemzően a strandok környékén, továbbá a turisták által látogatott helyeken lesznek jelen.

Kollégáink jellemzően a turisták részére adnak tájékoztatást, szükség esetén útbaigazítják a nyaralókat. A kiválasztás során szempont volt a nyelvtudás, így a Horvátországba induló magyar rendőrök mindegyike beszél angolul, egy kollégánk horvát nyelven is.

A koronavírus-járvány miatti intézkedések következtében a Horvát Köztársaság területére történő belépéskor minden külföldi állampolgárnak egy nyilatkozatot kell kitöltenie.

A határátlépés meggyorsítása, illetve a várakozás elkerülése érdekében a nyilatkozat – magyar nyelven is – kitölthető a https://entercroatia.mup.hr/ linken keresztül.

A Horvátországba utazó magyar állampolgárok naprakész információkat találnak a Konzuli Szolgálat honlapján, a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag linken.

Amennyiben segítségre van szüksége, hívja Zadarban és környékén a +36 30 144 8095, míg Pulán a +36 70 338-2143 telefonszámot. A két telefonszám 2020. július 1. és augusztus 31. között érhető el segítségkérésre.     

police.hu

MEGOSZTÁS