Az idei tanév mindenki számára máshogy végződött, mint ahogy eddig megszokhattuk. Sokan nem is voltak iskolában március közepe óta, viszont a tanítás ugyanúgy zajlott. Legrosszabbul talán a végzősöket érintette a vészhelyzet, akiknek a ballagása is vagy elmaradt vagy szigorú szabályok mellett kerülhetett csak megrendezésre.

Minden ballagó kapott egy könyvet ajándékba a Magyarországi Evangélikus Egyháztól
-Hirdetés-

A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának ballagásán nagyszerű volt látni, ahogy a tanárok, szülők és diákok együttműködve próbálják a lehetőségekkel élve a lehető legjobb ballagást összehozni a végző nyolcadikosoknak, akiknek így június 12-én meg is rendezték a ballagást a kiskőrösi evangélikus templomban.

Az ünnepséget Pethő-Szűcs Mária iskolalelkész nyitotta áhítattal, majd a 7.-esek és a végzősök nevében mondtak búcsúbeszédeket a diákok.

Pethő-Szűcs Mária

A diákok után Grausza Jánosné tagintézmény-vezető beszéde következett. Beszédében különleges ballagásnak nevezte az ideit. Két héttel a ballagás előtt derült ki, hogy megtarthatják, így valóban különleges volt mind a felkészülés, mind az ünnepség. Beszédében kitért a ballagási ünnepség fontosságára és bátorította a jövőjük előtt álló diákokat:

„A ballagás az az ünnep, ahol emlékké kristályosodik minden, ami
magunk mögött van, ahol jelen van a múlt, a jelen és a jövő. A múlt az
emlékezés és a búcsú, a jelen a készülődés az új útra, a jövő a kitűzött
célhoz vezető út végigjárása.”

A nehéz év vége ellenére nagyszerű eredményekkel zártak az iskola tanulói, akik közül a legjobbak jutalmakat is átvehettek. (A díjazottak névsora itt elérhető)

A pedagógusok egy énekkel búcsúztak a ballagóktól

Az ünnepség végén a pedagógusok adtak elő egy éneket a diákoknak, amivel még  különlegesebbé tették az eseményt.

Szentgyörgyi Ábel

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (77 db kép)
MEGOSZTÁS