Tanévzáró ünnepség hiányában június 12-én, pénteken este fél hattól az Evangélikus templomban ballagási áhítat keretében köszöntek el a 8. osztályos tanulóktól Soltvadkerten.
A búcsúztatóra családonkénti kísérő legfeljebb két fő közeli hozzátartozó mehetett, minden higiénés és egyéb óvintézkedést betartva.

Hiszek Istenben! Hiszem, hogy a tudás, a bölcsesség megszerzését, a képességeink folyamatos fejlesztését alapvető kötelességünknek tekinti – kezdte beszédét a ballagási áhítat keretein belül Udvarhelyi Attila iskolaigazgató, majd így folytatta:

Udvarhelyi Attila iskolaigazgató

A mindannyiunkat megdöbbentő járványügyi helyzet is rávilágít arra, mennyire fontos a szeretettel teli, segítő közösségi élet, s mit jelent a tudomány, a szaktudás fejlettsége az emberi életre veszélyes tényezők megfékezésében, megállításában. Kortól függetlenül feladatunk a tanulás és tanítás, a tudás megszerzése és átadása…

-Hirdetés-

Az ünnepségen csak a végzősöket érintő díjakat tudták átadni.
Akik 8 éven keresztül minden tanévet kitűnő tanulmányi eredménnyel zártak: Kiss Virág, Nyúl Gergő és Gál Janka

Gordiusz díj: azon alsós és felsős tanuló részére, aki a természettudományi tantárgyak területén kimagasló tanulmányi eredményt ért el: Kuncz Hanna

NyelvÉSZ díj: azon alsós és felsős tanuló részére, aki az idegen nyelv tanulása, művelése területén kimagasló eredményt ért el. Idén Virág Hanna – felsős – és Fejes Kira – alsós – érdemelte ki az elismerést.

Orczy-díj: ami minden évben a helyi önkormányzat által felajánlott elismerés: Gál Janka

Művészeti Iskola Kiváló Tanulója
az a végzős, művészeti tagozatos tanuló kaphatja, aki művészeti tevékenységével alkotó közösségének példaképül szolgált, magatartása, előadói fellépése követendő a művészeti iskola összes tanulója számára. Ebben a tanévben Kuncz Hanna és Galambos Jázmin találtatott érdemesnek erre a díjra.

Szervánszky László díj a sporttehetségekért: kapta Lakatos Árpád

Szervánszky László díj a tehetségekért
elismerés: Haskó Márk

A Diákönkormányzat minden évben díjazza azt a végzős tanulót, aki a jó tanulmányi eredmény mellett kimagasló közösségi, diákönkormányzati munkájával, magatartásával társai számára is példát mutatott. A Diákönkormányzati díjat ebben az évben Vincze Tamás kapta.

„Kossuth Lajos Általános Iskola Jó tanulója, jó sportolója”
kitüntetésben részesülhet az a 8-os diák, aki a sportban és a tanulmányi munkában egyaránt tartósan kimagasló eredményt ért el. Az iskola nevelőtestületének döntése alapján idén Daróczi Donát és Müller Petra vehették át ezt a kitüntetést.

Az „Optimusz díj” a testnevelés munkaközösség szakmai díja, melyet a 8 év alatt elért sporteredmények és a sporthoz való hozzáállás alapján Városi Ferenc vehetett át.

Minden évben egy végzős tanuló nyerheti el a Kossuth-Iskola Díjat. Ezt a kitüntetést az a tanuló kaphatja meg, aki az itt eltöltött évek alatt kimagasló tanulmányi munkája mellett legeredményesebben képviselte iskolát a különböző versenyeken. A jutalmat a díj megalapítója és támogatója Dr. Pétervári Zoltán adta át Kiss Virágnak.

Endreffyné Sikter Anna, Muskó Gabriella, Endreffy Máté és Medveczki János előadása a nyolcadik évfolyamosok ballagási ünnepségén

A SKDSE egy emlékplakettel köszönte meg azoknak a diákoknak a sportmunkáját, akik a legeredményesebben képviselték az iskolát a diákolimpiai versenyeken a 8. osztály végéig. Az elismeréseket Mihókné Rácz Renáta, az SKDSE elnöke adta át.
Atlétika: Péli Olivér és Nyúl Gergő
Birkózás: Müller Petra, Lakatos Árpád és Papp Máté Zsolt
Kézilabda: Lázár Zétény, Zsikla Milán, Barcsik Gábor, Vincze Tamás, Farkas Zoltán János, Májer Martin és Városi Ferenc
Labdarúgás: Lévai Dávid, Sasvári Gábor, Kolonusz Dávid, Tuska Gréta, Somogyi József és Szőke Olivér
Sakk: Daróczi Donát
Úszás: Kiss Virág

A Kossuth-Iskola Díj átadása

Az egyéb kitüntetettek csak szűkebb körben tudják majd átvenni a jutalmukat.

Kovács Gyula

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS