A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság közép-csoportjában szereplő Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. csapata a küzdelemsorozat beszüntetésekor a tabella harmadik helyén állt. Az együttes 15 mérkőzést játszott le, amelyeken 12 győzelem mellett 3 vereséget szenvedett és 36 pontot szerzett.

-Hirdetés-

A csapat a lőtt és a kapott gólok, valamint a gólkülönbség tekintetében is a harmadik volt a hátrahagyott szezonban a 66-19-es gólarányával.

Az együttes szerepléséről Frank Gábor edzőt kérdeztem.

Frank Gábor

Milyen körülmények között vállaltad el az edzői teendőket a csapatnál szezon közben?

-Az őszi szezont követően történt változás a csapatnál az edző személyében. A szakmai munkáért felelős Marton István már néhány mérkőzés erejéig átvette a Soltvadkerti TE megyei I. osztályú gárdájának az irányítását, és a tavaszi fordulókra való felkészítést már csak az első csapat keretével végezte. Ekkor kért fel a szakosztály vezetése, hogy télen vegyem át a megyei III. osztályú gárda irányítását. A közeg és a csapat nem volt ismeretlen a számomra, hiszen a pályán játékosként évek óta szerepelek a Vadkert FC gárdájában. Az edzéseket folyamatosan látogattam, a mérkőzéseken ott voltam, így úgy gondoltam, hogy belefér az időmbe az edzői feladatok ellátása is.

Amikor munkához láttál milyen célokat fogalmaztál meg?

-A bajnokság első felét a negyedik helyen zártuk és úgy láttunk munkához, hogy a célunk a dobogós helyek valamelyikének megszerzése. A tél folyamán nem volt nagy játékosmozgás, csupán két labdarúgó újrakezdte az aktív játékot Papp Róbert és Németh Pál személyében. A célunk elérésének rendeltünk mindent alá, de már sajnos nem tudjuk, hogy milyen eredményt érhettünk volna el a bajnokság végére. A tavasszal lejátszott két mérkőzésünket megnyertük és olyan szerencsésen alakultak az eredmények, hogy sikerült előrébb lépnünk és a küzdelemsorozat lezárásakor a harmadik helyen álltunk.

A Vadkert FC számára miben volt más ez a szezon a Soltvadkerti TE-vel való összeolvadás után?

-Szerencsére mi a közös munkának a haszonélvezői voltunk, mivel alkalmanként kaptunk játékost a megyei I. osztályú csapattól. Amikor az első csapatból valaki az eltiltását tölti, akkor nálunk a megyei III. osztályban szerepelhet, és ezt ki is tudtuk használni.

A csapat egész éves teljesítményét, hogyan tudnád értékelni?

-Ősszel kiválóan kezdtük a bajnokságot és nagyon jó sorozatot produkáltunk, amikor zsinórban 10 győzelmet arattunk. A kiváló eredmények után azonban az utolsó három rangadónkat elvesztettük és ezzel le is csúsztunk a dobogóról. Úgy gondolom, hogy több volt bennünk a bajnokság első felében, de olyan mély hullámvölgybe kerültünk, ami ezt eredményezte. A legjobb teljesítményt tavasszal nyújtottuk a Bócsa elleni győzelem alkalmával, amikor emberhátrányban sikerült nyernünk 3-2-re. A legrosszabb mérkőzésünk a Kiskőrös elleni őszi hazai találkozó volt, amikor 3-0-ra kikaptunk. Jó játékoskerettel rendelkezünk, megfelelő az edzéslátogatottság is, így mindenképpen úgy éreztem, hogy a végére odaérhetünk majd a dobogóra. A következő szezonra majd megpróbálunk úgy felkészülni, hogy a hibáinkból tanulva tudjuk kezelni a rangadók légkörét, és a rivális csapatok ellen is szeretnénk jó eredményeket elérni. Nagyon bízok abban, hogy sikerül egy jó nyári felkészüléssel megfelelő fizikai állapotba kerülnünk, és bizonyos taktikai elemek begyakorlásával az éles mérkőzéseket is győzelemmel tudjuk lehozni.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS