A Kiskőrösi Tankerületi Központ pedagógusnap alkalmából elismerő díszoklevelet adott át a jövő nemzedékéért végzett kimagasló, nevelő-oktató munkájáért Bácsi Csabának és Gauszné Szabados Eszternek.

-Hirdetés-

Az elismerést a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola ballagási ünnepségén Vágó Ferencné, a Tankerület igazgatója adta át.

Bácsi Csaba a kiskőrösi gyermekek sokaságával ismertette meg az írás, olvasás, matematika tudományát, a világ és a művészetek szépségét. Példamutató és példát adó ember. A gyermekeket őszinteségre, szeretetre, erkölcsiségre, mások tiszteletére neveli. Diákjainak nemcsak oktatója, tanítója, hanem védelmező, biztonságot és sokféle ismeretet, mély emberi érzéseket átadó nevelője. Nála a tanulók biztos tudással léphetnek a felső-tagozatba.

Évek óta megyei, országos kerékpár, KRESZ versenyekre készíti fel diákjait, ahol kiváló eredményeket értek-érnek el. A Megyei Rendőrségi Napok főszervezője. Egyházi képviselőként is tevékenykedik, a Gospel Sasok énekegyüttesnek és a Szilveszter Társulatnak is tagja.

Arra törekszik, hogy munkát megbecsülő, tudást értékelő, minden embert elfogadó és közösségbe beilleszkedő felnőtteké váljanak a reá bízott fiatalok. Kirándulásokat, családi napokat és vándortáborokat szervez. Színházba, múzeumba viszi diákjait. Rendszeresen készíti fel őket a farsangi, vagy műsoros esti fellépésekre, iskolai ünnepségekre. Lelkiismeretes, tanítványait eredménnyel motiváló tanár, aki következetességével, szerénységével tanítványainak szeretetével, kollégáival való őszinte együttműködésével kivívta mindenki tiszteletét és szeretetét.

A fenti mondatok után Csaba hozzáteszi:
Tudod Mónika, nagyon furcsa az elmúlt, lassan negyven évet belesűríteni pár mondatba, mert hiába van ott például a vándortábor egy szóban, de az emlékekről napokat tudnék mesélni, vagy bármelyik programról, amin közösen vettem részt a gyerekekkel. Évtizedek óta alsó-tagozatos pedagógus vagyok, első osztálytól negyedikig viszem a kis tanítványaim osztályfőnökként. Fontosnak tartom a családokkal való kapcsolatot, a gyermekek közösségi nevelését. Óráimon változatos módszereket használok. Nálam nincs elveszett, kiközösített gyermek.

Gauszné Szabados Eszterről következő cikkünkbe olvashatnak.

Berkecz Mónika

MEGOSZTÁS