Írta: vira

Nyitnak a mozik, jön Tom Cruise a Top Gun folytatásával, a csajszuperhősök és a következő James Bond is.

-Hirdetés-

Számos mozipremier nem úszta meg a koronavírust és a filmes leállást, de a stúdiók számítanak rá, hogy ha óvatosan is, de visszatér az emberek mozibajáró kedve, különösen, ha látványos, blockbuster-várományos, igazán csak nagy vásznon látványos filmekről van szó.

Mulan – július 23

A Mulan egyszerre több trendbe illeszkedik: egy fiatal, bátor nőről szól, aki ráadásul férfinak álcázza magát, hogy maga is harcolhasson, s egy népszerű egész estés animáció élőszereplős remake-je. A Császárt maga Jet Li játssza, s az egy egész évig tartó szereplőválogatás után Liu Yifei (A tiltott királyság) kapta meg Hua Mulan szerepét.

Pont az a dal – július 30.

Dakota Johnson nagy kedvencünk, mert noha még kevésszer mutathatta meg igazán mi mindenre képes színészként, egyértelműen korosztálya egyik kiemelkedő alakja. Talán majd ezzel az egyedi zenés filmmel bebizonyítja, hogy tényleg minden műfajban megállja a helyét.

Tenet – július 30.

Hát hogy a fenébe ne várnánk egy Christopher Nolan filmet a mozikba? Valakinek Nolantől Nolanig tart a filmes időszámítás, ami a fantasztikus vizuális fantáziájú rendező esetében egészen érthető. Ebben a thrillerben egy angol kémnek kellene megmentenie a Földet egy katasztrófától, de nemcsak emberi ellenfelei lesznek, hanem minden ember legnagyobb ellensége: az Idő is.

Staten Island királya – augusztus 6.

Judd Apatow (Felkoppintva, A 40 éves szűz) remek vígjátékrendező, Pete Davidsonra pedig elég nehéz nem odafigyelni, amióta az SNL komikusaként megismerte a világ. Saját élettörténetét is beleszőtték a sztoriba, Davidson apja ugyanis, akárcsak filmbeli karaktere édesapja, a 9/11-es tragédia egyik hős tűzoltó áldozata volt. Újabb felnőtté válási történet Apatow-tól, amire érdemes lesz odafigyelnünk.

Pesti balhé – augusztus 13.

Az alkotók azt ígérik, a Másnaposok szellemében készült ez a magyar vígjáték, ami ígéretesen hangzik, ráadásul tele van egy csomó remek színésszel, egy ütődött pasibandával és egy eszement festményes tervvel – drukkolunk neki, hogy a nyár egyik slágere legyen a mozikban.

Hang nélkül 2 – szeptember 3.

John Krasinski és Krasinskiné, azaz Emily Blunt ismét összefogtak, hogy folytassák az Abbot család történetét, mely onnan indul, ahol az első rész lezárult. A Hang nélkül hatalmas siker volt, ezt a részt is Krasinski rendezte, a tér azonban már kinyílik: az anya kénytelen gyermekeivel együtt a külvilágban szembesülni azzal, hogy nemcsak a szörnyek jelentik a fenyegetést a számukra.

Wonder Woman – 1984 – október 1.

Elsöprő sikere volt a Wonder Woman első részének, Gal Gadottal a főszerepben. Ezúttal Wonder Woman kémnek szegődik, hogy levadásszon egy veszélyes szovjet ügynököt. Azt azonban nem sejti, hogy a másik oldalon további szuperhősökkel találja majd szemben magát.

Toxikoma – október 22.

Egy újabb magyar film, amire nagyon vártunk: Herendi Gábor rendezésében és Szabó Győző executive producersége mellett készült el a Szabó saját történetét alapul vevő dráma, melyben Szabó Győzőt magát Molnár Áron alakítja. Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna.

Fekete özvegy – november 5.

Scarlett Johansson az egyik kedvenc szuperhősünk, akinek a karaktere és a vele kapcsolatos ismereteink ezúttal tovább mélyülnek. A Marvel aktuális mozijában Natasha Romanoff kénytelen lesz szembenézni múltja sötét epizódjaival, és családi kötelékeinek ellentmondásosságával.

Deep Water – november 12.

Adrian Lyne (A hűtlen) nagyszerű rendező következő filmje egy thriller, melyben a nemrég magánéletében tiszta lappal induló Ben Afflecknek szurkolhatunk, hogy újabb színészi magasságokba emelkedhessen.

007 Nincs idő meghalni – november 19.

Daniel Craig ismét Bond, ezúttal Cary Joji Fukunaga ül a rendezői székben, a sztori szerint pedig a titkosügynök épp otthagyja a titkosszolgálatot, amikor felbukkan régi barátja, hogy mentsenek meg egy elrabolt tudóst. Naná, hogy nem tud ellenállni.

West Side Story – december 17.

Ó, a West Side Story-t már sokszor láttuk, gondolhatja a musicalrajongó. Ja, hogy ezt Spielberg rendezi és Ansel Elgort a férfi főszereplő? Gyerünk a moziba.

Top Gun: Maverick- december 24.

A vadászrepülős filmek alfája és ómegája évtizedekkel azután folytatódik, hogy Tom Cruise-t világsztárrá tette. Nem tudjuk, hogy csinálja, de mi még mindig rajongunk érte, mert őrületesen hiteles akciósztárrá nőtte ki magát. Karácsonyi ajándék is lehet a mozijegy.

-szeretlekmagyarorszag-

 

 

MEGOSZTÁS