Írta: vira

A járványhelyzethez igazodva zajlott le idén a kiskőrös KEVI Harangvirág Óvodájában az intézménytől búcsúzó gyermekek ballagó ünnepsége. Két külön időpontban ballagott el az a 29 gyermek, akik a következő tanévet már az általános iskolában kezdik el.

-Hirdetés-

Az Alma csoportból 14-en búcsúztak el az óvodától. A ballagási ünnepség az evangélikus templomban került megrendezésre június 20-án délelőtt.

Az Evangélikus Templomban megtartott eseményen Tiriczné Szabó Szilvia tagintézmény vezető köszöntötte a megjelenteket.

A gyermekektől Scrob Erzsébet óvónő a következő szavakkal búcsúzott el:

„Néhány hete még nem voltunk biztosak abban, hogy az iskolába készülő gyerekektől méltó módon el tudunk köszönni a rendkívüli helyzet miatt. Bíztunk, imádkoztunk, és végül nagy örömünkre itt vagyunk, még ha csak szűk családi körben is. Mintha csak tegnap lett volna, amikor először találkoztunk a családokkal az első ovihívogató napunkon 2017 augusztus végén.

Emlékszem, a gyerekek mellett a szülők is ugyanúgy izgultak, sokan jöttek oda hozzánk, és próbálták előre ecsetelni mi vár ránk, mert ez a gyerek bizony otthon ilyen meg olyan dolgokat csinál. Mi pedig kíváncsian vártuk tényleg csinál-e ilyen meg olyan dolgokat. Azt kellett tapasztalnunk, hogy az oviban szinte mindenki csak olyan dolgokat csinált, amiket közösen megbeszéltük, és ahogy a három év alatt mindig is mondtuk, nagyon szerencsések voltunk.

Okosak, ügyesek, figyelmesek voltak, mint a szivacs, úgy szívták magukba az ismereteket, információkat, mindig nyitottak voltak az újra, a különböző tevékenységekre, amit felkínáltunk nekik. A keresztény szellemiség pedig érzelmileg is megerősítette őket, megtanulták mi a szeretet, egymás elfogadása, hogyan segítsenek a bajbajutottakon, megtanulták, hogy aki szomorú azt meg kell vigasztalni, soha senkit nem nevetünk ki azért, ha valami nem sikerült neki, hanem inkább segítünk a megoldásban.

Nagyon sok minden történt velünk 3 év alatt: kirándulások, ovi-hívogatók, családi napok, szüretek, piaci séták, tea estek, családi istentiszteletek, ünnepi műsorok, ünnepekre hangoló kézműves délutánok, versenyek, közös sütések, sport programok, farsangi bálak, szülők bálja, színház és könyvtár látogatások, templomi szolgálatok, adventi téri jótékonykodás és még sorolhatnám. Mindig mindenről készítettünk képeket, és megosztottuk veletek, hogy ti is lássátok a gyerekeket a mindennapokban. De ezeket a dolgokat a szülők segítsége, támogatása, együttműködése nélkül nem tudtuk volna megvalósítani.”

Az óvodapedagógusok egy virág átadásával köszönték meg az SZMK feladatot ellátó szülőknek a 3 év alatt végzett munkáját. A szülők kitartását, együttműködését és támogatását az utolsó közös ünnepen egy kis ajándékkal és oklevél átadásával köszönték meg.

A ballagó gyermekek: Fekete Dorka, Gubán Maja, Kóczián Anna Sára, Kromholcz Csenge, Kuti Kristóf, Lucza Hanna, Nagy Noel, Odrobina Dávid, Pecznyik Anabell, Pivarcsi Gergő, Sinkovicz Kende, Szabó Miklós, Takács Emma, Tóth Máté.
Óvónők: Burda Csilla, Scrob Erzsébet és Lengyelné Nagy Hajnalka dajka néni.

-Kincses Szilvi-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS