A járványhelyzethez igazodva zajlott le idén a kiskőrös KEVI Harangvirág Óvodájában az intézménytől búcsúzó gyermekek ballagó ünnepsége. Két külön időpontban ballagott el az a 29 gyermek, akik a következő tanévet már az általános iskolában kezdik el.

A Napocska csoportból 15-en vettek búcsút az óvoda falaitól június 19-én. Az óvodában megtartott eseményen Tiriczné Szabó Szilvia tagintézmény vezető köszöntötte a megjelenteket.

-Hirdetés-

A Napocska csoport óvónője Bengőné Nagy Mária a következőket mondta búcsúzóul: „három évesként nagy izgalommal léptétek át a KEVI Harangvirág Óvoda kapuját. Óvónénik, dadusok azon munkálkodtunk, hogy bizalmatokat elnyerjük és szeretetteljes, élmény gazdag környezetben éljétek mindennapjaitokat. Folyamatosan fejlődtetek, játékos tevékenységeken keresztül egyre tapasztaltabbak, nyitottabbak, önállóbbak lettetek, és mára ki is nőttétek az óvodánk falait. Külső szakemberek is sokat tettek a három év alatt harmonikus fejlődésetek érdekében. Igaz, hogy most nem lehetnek itt, de szeretném megköszönni Domonyiné Borbényi Katalinnak a logopédiai foglalkozásokat, Turú Gyulánénak a hagyományörző néptáncórákat, Danics-Szemkeö Kingának a mozgásfejlesztő foglalkozásokat, Virág Tibornak az élvezetes foci edzéseket, Scrob Erzsébetnek a vitamintornát. Hiszem, hogy az evangélikus óvoda szellemiségét mélyen magatokba szívtátok, szívetekben hordozzátok az imádságokat, örömtől sugárzó arccal énekelitek a keresztyén dalokat, érdeklődve hallgatjátok a bibliai történeteket. A hittan foglalkozásokat szeretném megköszönni Farkasné Gombár Ildikónak és Endreffyné Sikter Annának. Örömmel tölt el, hogy készen álltok a következő lépcsőfokra lépni és bízom abban, hogy magabiztosan tájékozódtok majd az iskola sokszínű világában.

Kedves Szülők! A következő hetekben nemcsak a gyermekek életében zárul le egy fejezet, hanem az Önök életében is. Tudatosan íratták egyházi óvodába gyermekeiket, mert úgy gondolták, hogy a keresztyén alapokon és értékeken növekvő nemzedék lesz majd a jövő alapja. Bízom benne, hogy olyan szeretettel idézik fel ezt az időszakot, mint ahogyan mi, nevelők, pedagógiai munkát segítők gondolunk vissza. Kölcsönös bizalom jegyében teltek az óvodai évek, együttműködésben dolgoztunk a gyermekekért, az óvoda fejlődéséért, közös céljaink megvalósításáért. Köszönöm a nagyon sok önzetlen támogatást, a megértést, a lelkesítést, a hitet, és az őszinte szeretetet.

A közösen elmondott imádság után búcsúzott az óvódától Babák Bence, Bús Csenge, Csörgő Simon, Dulai Panna, Faragó Szófia, Farkas Gréta, Farkas Lilla, Filus Kolos, Juhász Molli, Oroszi Noémi, Pap Szofi, Pecznyik Gábor, Polereczki Tímea, Polgár Gabriella, Supola Boglárka Olívia.
Óvónők: Bengőné Nagy Mária, Horváthné Gyöngyösi Éva, Serfőző Fanni és Bolemányi Zoltánné Ágnes dajka. A szülők nevében Komlós Kinga mondott köszönetet az óvónőknek és az intézmény minden dolgozójának a gyermekek nevelésében nyújtott munkájukért, majd a ballagók távozásuk jelképeként egy-egy lufit engedtek a felhők közé.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (85 db kép)
MEGOSZTÁS