Írta: vira

A veszélyhelyzet lejártát követően végre kinyithatott a János Vitéz Látogatóközpont is.

Ennek örömére Tóth Anett és munkatársai kipakolták a teraszra a múzeum egy részét, hogy az érkező vendégek és az arra járók is szemezgethessenek a széles programkínálatban.

-Hirdetés-

Megcsodálhattuk és vásárolhattunk az ajándékbolt új tárgyaiból, melyeket az üzemszünet ideje alatt Tóth Anett intézményvezető készíttetett és rendelt meg, hogy a nyitásra legyen Kiskőrös városról is többféle ajándéktárgy, legyen gyerekeknek szóló tárgy, például plüssállatok, kézműves hűtőmágnesek, János Vitéz csokoládé, kézműves kiskanál és még sorolhatnánk.

„Sokan ígérték, hogy eljönnek hozzánk ezen a hétvégén vidékről, így kiraktuk a turisztikai látványtérképet is teraszunkra, melynek segítségével felmérhetik tudásukat városunkról. Lehoztuk az emeletről a múzeumpedagógiai játékok egy részét, hogy azt is ki tudják próbálni. Lehet fényképezkedni a huszárral, elfogyasztani egy finom kávét az itallapunkról. A gyerekeket új elemekkel gazdagodott játszótér várja az épület előtt, illetve csillámtetkóval és arcfestéssel is készültünk, amit éves programkínálatunkba is beleépítettünk. Innentől kezdve a megszokott nyitva tartás szerint – hétfő kivételével- 9-17 óráig várjuk a vendégeket”

– nyilatkozta hírportálunknak Tóth Anett.

A Látogatóközpontba történő bejelentkezés csoportoknak kötelező, egyéni látogatóknak célszerű. Minden bejelentkezéskor tájékoztatnak a feltételekről, miszerint maszk használata kötelező, illetve a labirintust hat fős csoport veheti egyszerre igénybe.

A szombati napon Óbudáról is érkezett egy család a Múzeumba. Az apa nagybátyja a Magyar Krónikánál újságíró, és az ő ajánlására jöttek Kiskőrösre. Véleményük szerint városunkban nagyon kedvesek és mosolygósak az emberek, jó itt lenni. A gyerekeknek annyira tetszett az interaktív labirintus, hogy szerettek volna még egy “kört” menni.

És akkor a programokról:

  • Lesz egy borkóstoló június 4-én, ahol is a császártöltési Szemerey István borász érkezik borkóstolást tartani és a City Ételbár fogja a vacsorát szolgáltatni.  
  • Lesz idén is nyári napközis tábor, augusztus 10-14-ig (bővebb információt a Látogatóközpont honlapján illetve facebook oldalán találhatnak.)

-Kincses Szilvi-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS