Mint korábbi cikkünkben beszámoltunk a Kiskőrösi Tankerületi Központ pedagógusnap alkalmából elismerő díszoklevelet adott át a jövő nemzedékéért végzett kimagasló nevelő-oktató munkájáért Bácsi Csabának és Gauszné Szabados Eszternek. Első alkalommal Bácsi Csaba pedagógust mutattuk be önöknek, most pedig Gauszné Szabados Eszter munkájába tekinthetnek bepillantást.

-Hirdetés-

Eszter évtizedek óta alsó és felső tagozatos pedagógus egyaránt. Felsős osztályfőnökként segíti tanulóit, figyelemmel kíséri munkájukat, pályaválasztását, táborokat, kirándulásokat szervez.

 
1985-ben kerültem Kiskőrösre szlovák-orosz szakos pedagógusként. Szlovák szakos pedagógusként igyekeztem megszerettetni tanulókkal a szlovák nyelvet és hagyományaikat. Pályám kezdetén szlovák nyelvű olvasótáborokat szerveztem a Balaton partján, de nagy sikere volt a szlovák testvérvárosunkban Liptovsky Mikuláson megtartott táboroknak is. Sikereket értünk el tanítványaimmal a különböző szlovák nyelvű versenyeken- meséli Eszter, majd hozzáteszi- Nagyon sajnálom, hogy megszűnt a szlovák nyelvoktatás,hiszen „Nyelvében él a nemzet!” és hiába vagyunk szlovák nemzetiségű város, ha hamarosan kevesen fogják ezt a nyelvet beszélni.

2000-ben az egri főiskolán oktatásinformatikusi végzettséget szerzett, majd az etika tantárgy bevezetésével, ehhez szerzett képesítést. Pályája kezdete óta folyamatosan osztályfőnök az iskolában. Tanítványait igyekszik őszinteségre, becsületességre nevelni.  Az utóbbi években egyre több lett az iskolában is a hátrányos helyzetű tanulók száma. Gyermek- és ifjúságvédelmi felelősként több évtizede próbál a bajbajutott gyermekeken, családokon a lehetőségekhez mérten segíteni. Kapcsolatot tart a helyi civil szervezetekkel. Rendszeresen részt vesz szakmai konferenciákon, továbbképzéseken. 2008-ban iskolában bevezetésre került a digitális napló. A kezdetektől fogva az ő feladata az iskola dokumentációjának vezetése, adatok feltöltése, ellenőrzése. Munkatársai, tanítványai szeretik, bármikor fordulhatnak hozzá segítségért.

képek forrása: Rubos fotó

Berkecz Mónika

MEGOSZTÁS