A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum kiskunhalasi, kiskőrösi és kiskunfélegyházi tagintézményeinek kimagasló munkát végző munkatársait díjazták. Papp Gyula főigazgató által létrehozott díjakat minden évben pedagógusnapkor adják át.

-Hirdetés-

A kiskőrösi tagintézményből Fagyal Zoltán Nevelés támogatója díjban részesült, mely kivételesen nem pedagógusoknak, hanem technikai alkalmazottnak jár.

Fagyal Zoltán 2003-tól 2007-ig a Wattay tanulója volt. 2007-ben tett informatikai érettségi vizsgát, majd számítástechnikai szoftverüzemeltető szakképesítést szerzett a 13. évfolyamon. A Kecskeméti Főiskola GAMF Karán általános rendszergazda felsőfokú szakképzésben vett részt. Szakdolgozata is a Wattay informatikai hálózati struktúrájáról szólt. A főiskolán töltött évei közben dolgozott a Protomix Kft-nél, mint számítógépek és kisvállalkozások információs rendszereinek karbantartója. Rendszeresen foglalkozott számítógépek és hálózatok szervizelésével, weblap szerkesztéssel.

“Fagyal Zoltán 2013 augusztusától visszatért a Wattayba, de most már rendszergazdaként. Több száz számítógép és az informatikai hálózat karbantartójaként biztosította az oktatás-nevelés hátterét. Jó kapcsolatot alakított ki a pedagógusokkal. A Wattay alkalmazotti közösségébe kiválóan beilleszkedett, kollégái tisztelik és becsülik. Munkáját alapvetően a pontosság, a hivatástudat, az igényesség, a következetesség jellemzi” – mesél róla Franczia László igazgató.

Fagyal Zoltán, Thámm László,Kovács Ilona, Franczia László, Tóthné Sási Katalin,Raffainé Sendula Zsuzsanna Katalin,Horváth István és Gráner Géza

A GINOP 6.2.3 pályázat kapcsán Fagyal Zoltán informatikai, hálózati ismereteit már a pályázat összeállításakor, de a pályázati szakaszban is nagyra értékelhették. A pályázatról mesélt nekünk Fagyal Zoltán.

– A pályázat részeként kialakításra kerülő Digitális Közösségi Alkotóműhely megtervezésében, helyének megteremtésében, a közbeszerzési eljárás lebonyolításának segítésében, a műhely berendezésében tevékenykedtem. A korszerű oktatási, megmunkálási és technikai eszközök, valamint a technológiai potenciál felébresztették bennem az iskola marketing tevékenységének javítási lehetőségét is -tudtuk meg Zoltántól.

A koronavírus elleni védekezésben, a plexi pajzsok sorozatgyártásában elévülhetetlen érdemeket szerzett. A tervezési munka, a 3D nyomtatás és a lézervágás alkalmazása, mint a lehetőségek felismerése bebizonyította, hogy egy szakképző iskolai is sokat segíthet a vírus elleni védekezésben. A Wattay a DKA és Fagyal Zoltán segítségével Kiskőrösi és a Kiskunhalasi Járás egészségügyi és szociális intézményeibe több száz pajzsot tudott átadni teljesen térítésmentesen.

Fagyal Zoltán műhelymester személyisége, alkotó és értékteremtő munkája, a kollégák oktató-nevelő és egyéb tevékenységének folyamatos és eredményes segítőjeként méltó a Nevelés támogatója elismerésre.

-Berkecz Mónika-