Írta: vira

Az emberek hajlamosak úgy vélekedni, hogy a hát és derékfájás megjelenése a kor természetes velejárója, kialakulása elkerülhetetlen és előbb-utóbb tőlük függetlenül következik be.

-Hirdetés-

Azonban a fájdalmak többsége mechanikai eredetű, vagyis az izomegyensúly felbomlásából eredő statikai változás, funkcionális működési- vagy szerkezeti hiba okozza a megjelenő panaszt.

Milyen fájdalmak jelezhetik a gerincproblémákat?

A fájdalom pedig sokféleképpen jelentkezhet: lehet tompa, zsibbadó, vagy éppen sajgó, éles. Jelezhet csak az egyik testfélen, de akár szimmetrikusan is. Kialakulhat hosszú évek alatt vagy megjelenhet egyetlen rossz mozdulat következtében.

Kisugározhat, követheti az idegi lefutást, társulhat hozzá látványosan kényszertartás, ízületi merevség, de akár részleges vagy teljes mozgásképtelenség, bénulás is. Ne várjon a fájdalom megjelenéséig!

Miért hasznos és fontos a gerinctorna?

A legbölcsebb, ha mindezeket igyekszik megelőzni és karbantartja a gerincét valamint törzsének izomzatát.

Vagy, amennyiben már megjelent a fájdalom, a kialakult kellemetlen, nonkomfort állapot megszüntetésére, kezelésére és korrigálására valamint a panaszmentesség eléréséhez és megtartásához mielőbb a hatékony gerinctorna mellett dönt.

gerinctorna már csak azért is tud hatékony kezelés lenni, mert nem csak a tüneteket, hanem a fájdalom okát is kezeli.

Mit érdemes tudni a gerinctornáról?

A gerinctorna egy gyógytorna-fajta, mely mobilizálja a feszes háti-, nyaki-, mellkasi és gerinc környéki területeket, célzott erősítő-nyújtó gyakorlatokkal pozícionálja a csigolyákat és beállítja a gerinc statikai egyensúlyát, miáltal korrigálja a tartáshibákat is.

Speciális gerinctorna a McKenzie torna, amely már kialakult gerincsérv és lumbágó esetén hozhat enyhülést.

A gyógytornász segítő-közreműködő felügyelete mellett megfelelően végrehajtott, célirányos, teljesen személyre szabott McKenzie terápia során a páciens korrigált testhelyzetekben, egy megszabott, a későbbiekben önállóan is végezhető speciális ízületi-, és gerincmobilizáló, erősítő, nyújtó gyógytorna gyakorlatokat végez.

A gerinctorna mennyire hatékony?

A könnyen elsajátítható tornagyakorlatok rendszeres és pontos végzésével valamint az ergonómiai tanácsok betartásával önállóan is enyhíthetőek vagy akár meg is szüntethetőek a kellemetlen fájdalomtünetek, tartós alkalmazásával megelőzhető a fájdalom újbóli megjelenése.

A torna célja a fájdalommentes, erős, rugalmas gerinc, valamint a panaszok kiújulásának megelőzése és a tartósan panaszmentes állapot elérése.

Azok számára, akik súlyosabb gerincproblémákkal küzdenek, illetőleg nagyobb fokú gerincferdülés esetén az úgynevezett „háromdimenziós” Scroth terápia kecsegtethet hathatós eredményekkel.

A Scroth gerinctorna során, speciális légzéssel összekapcsolt, különböző aszimmetrikus testhelyzetekben végzett mozdulatokkal a gerinc és törzs izomzat bizonyos szakaszán korrigálják a csigolyák csavarodását, oldalirányú görbületét és a lapos hátat.

A terápia szakszerű alkalmazása bizonyos esetekben elkerülhetővé teheti a műtéti beavatkozás szükségszerűségét. 

-sajtóközlemény-

MEGOSZTÁS