A barátok, társak hiánya, a kényszerű otthonlét már nehéz volt a gyerekeknek. Végre eljött a szünidő, amikor nem a leckével, a kötelező feladattal kell törődni. A keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház munkatársai az idén nyáron is gondoskodtak a szabadidő kellemes és hasznos eltöltéséről, kézműves tábort szerveztek a fiataloknak. Ferróné Mencsik Rita szervező valamint segítői Flaiszné Sendula Margit és Steimetz Istvánné változatos, fantáziát, kézügyességet, kreativitást igénylő tevékenységeket kínáltak a tábor résztvevőinek június 22-től 26-ig. A foglalkozások a jelenleg hatályos egészségügyi rendszabályok betartása mellett folytak.

-Hirdetés-

Hétfőn színes, felakasztható kerti lámpásokat készítettek festett üvegből, teamécsessel, majd csipeszfigura készítés volt a délutáni program.

Kedden gyöngyszövés, gyöngyfűzés igényelte a figyelmet és az ügyes kezeket.

Szerdán a bőrözés szerszámaival, technikáival ismerkedhettek a jelenlévők Pappné Cserni Katalin bőrdíszműves vezetésével. Egyedi stílusú tolltartókat és ékszereket készíthettek maguknak a résztvevők.

Csütörtökön saját papírszínházak készültek kedvenc mesefigurákkal, majd mesebemutatót tartottak egymásnak a gyerekek, délután pedig nemezbékák készültek.

Péntek délelőtt varrással telt, ugyanis a délutáni program látogatás volt Filus Attiláéknál az „Érzékek kertjében”, ahol kaphattak a kert illatos levendulájából, mellyel megtölthették a délelőtt készült illatzsákocskákat.

Minden nap, ebéd után kedves papírszínházas mese előadásban volt részük a gyerekeknek, megismerkedhettek többek közt a soknevű macska és a békakirály történetével.

A képek: a szerző és a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház felvételei.

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (56 db kép)
MEGOSZTÁS