Két tucatnyi lelkes gyerek a Tájház udvarán. Éppen szőttek az asztaloknál, amikor megérkeztem. Sok beszélgetésre nem volt lehetőség: mindenki alkotott, közben pedig a nagyok segítették a kicsiket, ahogy ez Bócsán szokás…

-Hirdetés-

A nyári „könyvtári tábor” — mint ahogy a többi könyvtári foglalkozás is — a teljes törzsközönséggel és ismét beindult a héten. Tóthné Szakolczai Tünde könyvtáros és Bozó Andrea családvédelmi munkatárs vezetésével gazdag program várta és várja kéttucatnyi gyereket a délelőtt zajló programokra.

Mint Tünde elmondta, minden nap reggel 8-ra érkeznek a résztvevők a Boróka Könyvtárba, amely bázisul szolgál ugyan, de igyekeznek minél több időt a szabadban tölteni. Ennek célja egyrészt az egészséges életmód, másrészt a fertőzés esetleges veszélyének csökkentése.

Hétfőn üvegpohár dekorálás és poháralátét készítése volt a nyitóprogram, majd Frittmann József, nyugalmazott iskolaigazgató volt a vendég, Előadásának témájául Bócsa történetét választotta. Ezt követően kincskereső túrára indult a kis csapat a könyvtár és az iskola területén.

Kedden meggylekvár és meggyszörp készítés zajlott a gyerekekkel, tízóraira pedig tócsnit sütöttek — reszelt krumpli, összekeverve tejföllel, liszttel és tojással, és ez olajban ropogósra sütve.

Szerdán a Poli-Farbe üzemébe tettek látogatást, majd az Önkormányzati Hivatal érintésével a Tájházhoz sétáltak el.

Csütörtökön a tervek szerint a kisbócsai templomhoz mennek ki, ezt követően, a vadkerti kalandparkban játszanak.

A péntek a Parkerdőben zajlik: a kemencében kalács készül, és nem marad el a hamuban sült pogácsa.

Ez tehát Bócsa, az Élmének Faluja!

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS