A kiskőrösi János Vitéz Látogatóközpont hagyományteremtő céllal hívta meg Szemerey Istvánt a Hajós-Bajai borvidék egyik legismertebb borászát, hogy egy borkóstolóval, borbemutatóval szórakoztassa a vendégeket.

Szemerey István
-Hirdetés-

A borkóstoló július 4-én, szombaton a látogatóközpont teraszán volt, ahol szép környezetben és nagyszerű időben telt az este. A borok mellé a City Ételbár szolgáltatta a vacsorát. A vendégek fűszeres flekken, grill saslik, frissen sült csirkecomb filé, parázsburgonya, kovászos uborka és óriáspalacsinta közül válogathattak.

Szemerey István nem csak a kiváló borairól tartott bemutatót, hanem egészen baráti közvetlenséggel saját életéről is mesélt. Élete nem egyenesen a borászathoz vezetett, hanem kezdetben több mindenben is kipróbálta magát. Családja komoly szőlészeti, borászati hagyományai ellenére ő először a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolára ment, majd a József Attila Tudományegyetem szlavisztika szakára, ahol a bolgár nyelvre szakosodott. Miután elvégezte belevágott egy fehérneműkereskedéssel foglalkozó vállalkozásba és pályázatíróként is kipróbálta magát. Végül 2014-ben döntött úgy, hogy ideje visszatérni ősei foglalkozásához és lassan átvette édesapjától a borászatot.

Rizlingszilváni

Az est folyamán több bort is bemutatott, melyekből a vendégek kóstolót is kaptak. A hatsoros borkóstolóban Rizlingszilváni, Cosmopolita, Nektár, Irsai Olivér, Rose Zweigelt és Cabernet Sauvignon 2016 kapott helyet.

Szentgyörgyi Ábel

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS