Első pillantásra szinte hihetetlen ez a három szó egymás után, ha úgy folytatjuk a sort, hogy Anyukák. Én. Idő. Klub. Egészen más szósorokhoz szoktunk. Pelenka. Tápszer. Éjszakai felkelés. Szobatisztaság. Cumi. Leckék. Lego. Mosás. Vasalás.

-Hirdetés-

Martinkó Judit, háromgyermekes édesanya ez utóbbiak mellett fontosnak tartja az első hármat is. A klub ötletével felkereste Szabadi-Maglódi Kittit, aki lelkesen támogatta és helyszínként felajánlotta a Művelődési Központot. A vírushelyzet miatt sajnos márciusban elmaradt a programsorozat, szeptembertől szeretnék elindítani. Hogy több legyen, mint egy könnyed small talk – a kihűlőfélben lévő kávé mellett –, a programsorozat alapjául Gary Chapman, amerikai család és párterapeuta könyvét választotta, melynek címe: Az 5 szeretetnyelv Gyerekekre hangolva.

Martinkó Judit, a programsorozat alapjául szolgáló könyvvel

Az interaktív, mentális egészséget támogató klub ötlete egy előadáson született meg Juditban, amelyen a közös érdeklődési területeken alapuló csoportalakításról volt szó. Pedagógusként és gyakorló édesanyaként is tapasztalta, hogy az élethosszig tartó tanulásra valóban szükségünk van. A mellettünk elrohanó világ tempójával szemben fontos felvérteznünk magunkat. Megtapasztalni, hogy mások is épp annyira szeretnének elég-jó anyák lenni és eggyel többször felállni, mint ahányszor elbuknak. Arra gondolt, hogy jó lenne találkozni, beszélgetni és tapasztalatot cserélni egy közösségben, ahol az anyukák bízhatnak egymásban, megoszthatják történeteiket. Miközben egy neves, elismert szakembertől tanulhatnak. Az Én-idő klub tematikáját a könyv fejezetei fogják adni, melyeket az édesanyák otthon elolvasnak, majd közösen dolgozzák fel az alkalmakon.

Ha szeptembertől szeretnél részese lenni egy bátorító, tanulni vágyó közösségnek, akkor jelentkezz a muvhazkiskoros@gmail.com email címen vagy a Petőfi Sándor Művelődési Központ Facebook oldalán, hogy a klub első időpontjáról értesítést küldhessenek a szervezők. Itt tudod jelezni azt is, ha szeretnél könyvet rendelni.

Kutyifa Anikó

A képeket Szabadi-Maglódi Kitti készítette.

MEGOSZTÁS