Írta: vira

A kialakult járványhelyzet miatt térségünkben is több rendezvény elmaradt, köztük a nagy népszerűségnek örvendő Városalapítók napja, sőt a Rétesfesztivál is.

-Hirdetés-

Így a nyár vége felé közeledve feltehetjük a kérdést, hogy mi lesz a szeptemberben esedékes, kiskőrösi szüreti fesztivállal?!

Biztos forrásból tudjuk, hogy meg lesz tartva! Utánajártunk annak, hogy mikor és milyen keretek között fog zajlani városunk rendezvénye.

„A hagyományos, már megszokott nagyszabású szüreti napokról egyelőre le kell mondanunk, terveink szerint egy úgymond „házirendezvényt” szeretnénk tartani, melynek a munkálatait már elkezdtük. A járványügyi helyzet korlátozásait maximálisan betartjuk és arra is nagyon figyelünk, hogy a költségeket minimalizáljuk. A szervezőkkel tulajdonképpen egy családi programot kínálunk, melyet helyi fellépőkkel, helyi vendéglátósokkal és helyi kiállítókkal szeretnénk színesíteni”

– tájékoztatott Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere.

A programsorozat augusztus 29-én kezdődik a mazsorettfesztivállal, majd szeptember 5-én a fúvószenekari koncerttel folytatódik. 

A borutca felállítása is a tervek között szerepel, ahol a város borászai bemutathatják új boraikat is, melyhez a könnyűzenei aláfestést helyi fellépők szolgáltatják.

„Vasárnap családi programokkal szeretnének kedveskedni, figyelve arra, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő szórakozási lehetőséget. Lehetőség nyílik a Ringató és a Csiri-biri babatorna ingyenes foglalkozásaira is ezen a napon. Több programban nagy szerepe lesz szlovákjainknak, a kórusunknak és a citerazenekarnak”

      – tájékoztatott Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere.

A szervezők remélik, hogy a járványhelyzet nem húzza keresztül terveiket, és a megszokottól eltérően, de annál kedvesebb hangulatban telik majd szeptember első hétvégéjén a szüreti rendezvény.

Bővebb információval egy későbbi cikkünkben jelentkezünk!

-Szilvi-

MEGOSZTÁS