Írta: vira

Hétfő reggelre többfelé képződhet pára, sekély köd, majd napközben már a napsütés lesz túlsúlyban – írja az időkép.hu.

Sokfelé pára, köd uralta a tájat a hajnali, reggeli órákban. Napok óta nagy nedvességtartalmú levegő helyezkedik el térségünkben, emiatt alakulnak ki a gyakori záporok, zivatarok.

Viszont az éjszakai órákban lehűlt a levegő, a talaj közelben lévő nedvesség kicsapódott a hűvösebb hajnali, reggeli órákban, ezért

ébredhettünk párás, ködös időre.

Szerdán gyenge hidegfront állhat a melegedés útjába

-Hirdetés-

Kedden is sok lesz a napsütés, délután északkeleten, valamint az Alpokalján, a Kisalföldön és a Bakonyban fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. A szél zivatarok idején erős, viharos lehet, egyébként gyenge, mérsékelt marad. Kora reggel 13-19, napközben 27-33 fok várható.

Szerdán egy hidegfront érkezik feltámadó északias széllel. Több helyen alakulhat ki zápor, zivatar a napos időszakok mellett. Pár fokos lehűlést hozhat a front, a csúcshőmérséklet 23-29 fok között alakul.

Csütörtökön száraz, változóan felhős-napos idő várható 23-29 fokos maximumokkal. Pénteken a napsütés mellett nyugaton alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. A Dunántúlon megélénkülhet a délies szél. Napközben 25-30 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Forrás:idokep.hu

MEGOSZTÁS