A héten zajlott a Spirit Tánc Sport Egyesület tánctábora a csengődi művelődési házban. A hét folyamán a gyerekek standard, latin, disco és salsa táncok alaplépéseivel ismerkedtek meg Geiger Vivien és Zsanett vezetésével. A mesés tábor pénteken fergeteges gálaműsorral zárult, melyen a szülők is bepillantást nyerhettek a héten zajlott munkába.

-Hirdetés-

–Idén a mesék világába repítettük magunkat – kezdi Geiger Vivien, az egyesület táncpedagógusa.  – A standard és a latin-amerikai eredetű táncok alaplépéseit gyermektánc-koreográfiák elemeiként használtuk fel, ilyen formán a keringő, a csacsacsa, a jive, a szamba és a salsa táncokkal kerültek közelebbi ismeretségbe a résztvevők. Többféle mozgásformába belekóstolhattak a héten a gyerekek, a jóga és a nyújtó gyakorlatok a nap végén segítettek az ellazulásban is. Ebben az évben is vegyes korosztály jelentkezett, így csoportbontásban dolgoztunk testvérem, Geiger Zsanett segítségével. Egy időben két koreográfia készült, és a  produkciók befejezését és megfelelő gyakorlását követően megnéztük egymás munkáját. Pozitív véleményeket fogalmaztunk meg, ezzel fejlesztve az értékelés és önértékelés készségét is, igyekeztünk építő jellegű kritikát alkotni, melyet kedvesen, empatikusan és szeretettel adtunk át egymásnak. A tánc mellett készség- és képességfejlesztő játékokra is sor került a héten, a parkban játszottunk, fociztunk, kidobóztunk, és az alkotás sem maradt el: kreatív feladatként rajzoltunk táncos lányokat és fiúkat. Táncokat elemeztünk, megnéztük világbajnokok táncait, megfigyelve a különbségeket egyes táncstílusok között.

Naponta két-két mesét dolgoztunk fel, pihenőidőben meg is néztünk néhányat, mert egyik célunk volt, hogy a régebbi idők klasszikus meséit megismertessük a gyerekekkel. Köszönetünket ezúton is szeretnénk kifejezni Pivarcsi Csaba polgármester úrnak, a művelődési ház munkatársainak: Görög Hajnalkának és Kovács Nikolettának, a konyhás néniknek, valamint a szülőknek, és természetesen a gyerekeknek – zárta szavait Vivien.

A pénteki záró táncgálán a gyerekek csoportonként bemutatták a héten tanultakat, majd Geiger Ramóna, valamint Kelemen Hella egyéni, Pásztor Gergő és Csikesz Barbara páros produkcióval lépett a közönség elé. A színvonalas műsor fellépői vastapsot kaptak, míg a táborvezető testvérpáros sok-sok köszönetet és ölelést.

A tánchoz kedvet érző csengődi gyerekeknek nem kell várniuk a következő nyári tánctáborig, ugyanis a Kiskőrösi Tankerület segítő közreműködésével és engedélyével szeptembertől a mindennapos testnevelés – ilyen célra felhasználható – heti két órájában Geiger Vivien tanítónő, táncoktató közreműködésével a társastánc alapjait sajátíthatják majd el.

KN

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (79 db kép)
MEGOSZTÁS