A Volkswagen márka rajongói számára kötelező, az autózás szerelmesei részére pedig ajánlott program volt a július 25-én, szombaton már nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Soltszentimrei Volkswagen és Márkafüggetlen Autós Találkozó, ahol autós és tuning kiállítással, valamint szórakoztató programokkal várták a kilátogató vendégeket.

A nyolc éve alakuló csapatból – akik igyekeznek eljutni az ország összes autós rendezvényére Tököltől egészen Orfűig – Sári Rajmund szervezőt kérdeztem.

Mondanál valamit az előzményekről az eddigi találkozókról?

A találkozót egy kósza ötlet alapján 8. éve szervezzük. Az első hat csak Volkswagen és konszern találkozó volt, de megváltozott a társaságunk és így megváltozott a találkozó is márkafüggetlenre.

A szervezők: Süveg Gábor, Süveg Krisztián, (állva) Sponga Ferenc és Sári Rajmund

Hogy alakult a részvételt tekintve a találkozó?

-Hirdetés-

Aggódva figyeltük az időjárás előrejelzéseket, de nagyon kegyes volt hozzánk az idő. Így nagy meglepetésünkre, a nap végére közel kétszáz autó jött össze. Volt egy autó, ami egyenesen Németországból érkezett, de országon belül Marcaliból jöttek a legmesszebbről.

Milyen programokkal készültetek?

A programok szolidak voltak hisz a vírushelyzet miatt nagyon későn kezdtük el a szervezést. Amivel mégis tudtunk készülni az többek között az autós limbó, az autós szépség verseny, hifi és kipufogó hangnyomás mérés, a kerékcsere verseny és természetesen a kihagyhatatlan autó kiállítás. A japántól és németen keresztül a nem mindennapi francia autókig rengeteg különlegesség volt a kiállítók között.

A felni kitartó verseny támogatója és lebonyolítottja a Kajla Gumi volt

A résztvevők hogyan érezték magukat, milyen volt a hangulat?

A péntek éjszakai hihetetlen rossz időjárás után nagy szerencsénk volt, hogy szombatra sokkal jobbra változott az idő, így jól sikerülhetett a találkozó. A vendégek is jól érezték magukat, hiszen a rendezvény után pár órával már rengeteg köszönő üzenetet kaptunk, ami nagyon jól esett nekünk.

Megragadva a lehetőséget itt is szeretnénk megköszönni Soltszentimre Község Önkormányzatának, a polgárőrségnek és a rendőrségnek, hogy ilyen rugalmasak voltak és segítettek nekünk szinte mindenben. Továbbá köszönöm mindenkinek, aki segített csak egy kicsit is, és persze nem utolsó sorban köszönöm a falu lakóinak, hogy idén is elviseltek minket.

Köszönöm szervezőtársaimnak: Süveg Gábornak, Süveg Krisztiánnak és Sponga Ferencnek is háromnapi kemény munkájukat.

-Kovács Gyula-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS