A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC csapatánál a nyár során nem történt jelentősebb játékosmozgás. A csapat a következő szezonra való felkészülését július első felében kezdte meg Miskovicz Bálint edző irányításával.

-Hirdetés-

A szakember elmondta, hogy a csapat eddig mindössze három felkészülési mérkőzést játszott le és erőnlétben kellene még a bajnoki rajtig egy kicsit fejlődnie a fiúknak. A játékosok számára heti három edzés volt, amelynek a látogatottságát és a fiúk hozzáállását a munkához jónak ítélte meg. Megemlítette, hogy a járványhelyzet miatti három hónapos szünet azért látszik a játékosokon, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszanyerjék a formájukat. A csapatból az Akasztó FC-hez igazolt el Geiger Roland, ugyanakkor Kapus Patrikról még nem tudni, hogy hol folytatja a pályafutását.

Miskovicz Bálint

A tavalyi keret többi labdarúgója maradt, mely kiegészült a játékot újrakezdő Filus Gáborral és az Izsákról érkező belső védővel Mihály Dáviddal. Most a csapat keretében több fiatal is van, mint Györgye Adrián, Tóth Ákos, Breznyán Gergő, de nyitott a felnőttek ajtaja Patai Denisz és Gémesi János előtt is. Az együttesnél hosszútávon a fiatalokra szeretnének építeni és nem az idegenlégiósokban gondolkodnak. Az edző szerint most a keretben megfelelő arányban vannak az idősebb, rutinosabb és a fiatalos lendületet képviselő játékosok. A nyár során Homokmégyről volt próbajátékon és néhány edzésen Kovács László és Rakiás Milán, valamint voltak kiszemeltek a környező települések alsóbb osztályban szereplő csapatiból, de a játékosok vagy a szakmai stáb úgy látta, hogy még nekik talán nagy ugrás lenne a megye élvonalában szerepelni.

3-1-es győzelem a Sárbogárd ellen

Az együttes július 25-én felkészülési mérkőzést játszott hazai környezetben a Sárbogárd gárdája ellen, amelyen 3-1-re (2-0) nyertek: Ámann (Tóth Z.) – Hajnal, Rácz (Breznyán), Madácsi, Mokrickij (Petrovics), Simon, Nagy A., Pintyi, Vajda, Dunai (Filus G.), Salami (Tóth Á.). Jóiramú mérkőzést láthattak a találkozóra kilátogató szurkolók. A mérkőzésen a kiskőrösiek nyújtottak jobb teljesítményt és több veszélyes támadást vezettek. A hazai vezetést egy szép akció végén Simon Dominik szerezte meg a 8. percben (1-0). A második hazai találat Simon Dominik bal oldali beadását követően született a kapu elé jó ütemben érkező Nagy Attila fejes góljával a 20. percben (2-0). A 66. percben Nagy Attila buktatta ellenfelét a büntetőterületen belül és a megítélt tizenegyesből tudtak szépíteni a vendégek (2-1). A 79. percben a csereként beállt Tóth Ákos vette el a labdát a sárbogárdi védőktől, majd lefutva ellenfelét lőtt magabiztosan a kapuba, kialakítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

A fiatal Tóth Ákos szerezte a kiskőrösiek harmadik gólját

Magyar Kupa mérkőzés:
Augusztus 2. vasárnap: 17.00
Kiskőrösi LC-Jánoshalmi FC

Megyei I. osztályú bajnoki mérkőzés:
Augusztus 22. szombat: 17.00
Tiszakécskei LC II-Kiskőrösi LC

Augusztus 30. vasárnap: 17.00
Kiskőrösi LC-Kerekegyházi SE

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (75 db kép)
MEGOSZTÁS