2020. június 30-án kezdte meg a felkészülést az Akasztó FC megyei első osztályú együttese a 2020/2021-es szezonra.

-Hirdetés-

Az Akasztó FC-nél májusban edzőváltás történt, a korábbi tréner Szrenkó István elköszönt az együttestől, helyére a vezetőség a soltvadkerti Holczimmer Tamást nevezte ki vezetőedzőnek.

Holczimmer Tamás

Az új edző mellett hét új játékos is érkezett a klubhoz: Szabó Szabolcs, Dobosi Zsolt és Márki Bence a Soltvadkerti TE, Bányai Máté a Kecel FC, Geiger Roland a Kiskőrös LC, Vincze Dezső a Harta SE és Németh Tamás a Solt FC együttesétől.

Érkezők (balról-jobbra): Szabó Szabolcs, Vincze Dezső, Bányai Máté, Márki Bence, Dobosi Zsolt, Németh Tamás, Geiger Roland

Távozói oldalon Turancsik Patrik Soltvadkertre, míg a Patai testvérek – Balázs és Gergő – visszatértek Kecelre. Palla Lajos egyelőre a megye hármas csapatban fog szerepelni. Cebei Gergő sérüléséből kezd felépülni, az Akasztó FC csapata és vezetősége várja vissza.

Az együttes eddig öt edzőmérkőzést játszott: Ráckevei VAFC – Akasztó FC 4-3, Szabadszállási SE – Akasztó FC 3-5, Akasztó FC – Faddikorr-Kiskunhalasi FC 1-3, Rákosszentmihályi AFC – Akasztó FC 1-2 és Ráckevei VAFC – Akasztó FC 4-1.

Jelenet a Kiskunhalas elleni edzőmérkőzésről

Az Akasztó célja a következő szezonban a középmezőny elejére kerülés. Az együttes heti három edzéssel készül, és ami nagyon jó hír a szurkolók számára is, hogy minden edzésen 14-15 fő szokott részt venni.

A most következő hétvégén már a Magyar Kupa Bács-Kiskun megyei selejtezőjének első fordulójában egyből egy igazi derbivel kezd az Akasztó: a szomszédvár, nagy rivális Harta otthonában lépnek pályára Holczimmer Tamás fiai szombaton 17 órakor.

A kupában való szerepléstől is függ, hogy a bajnokság kezdetéig hány edzőmérkőzést játszik még az Akasztó.

Jelenet a Ráckeve elleni edzőmérkőzésről. A labdával az Akasztó egyik új játékosa Vincze Dezső

Június 30-án a megyei hármas együttes is megkezdte a felkészülést, a gárda edzője továbbra is Tóth János maradt.

A csapathoz visszatért a megyei első osztályú együttestől Madácsi Ádám, Kothencz Csaba és Biber János. Ahogy fentebb írtuk, Palla Lajos egyelőre a megye hármas csapatot fogja erősíteni és mellette még Megyes Mihály és Kósa Krisztián is.

Az akasztói második csapat eddig három edzőmérkőzést játszott: Izsáki Sárfehér SE – Akasztó FC II. 4-3, Dunapataji KSE – Akasztó FC II. 4-5, Solti FC – Akasztó FC II. 5-2.

-Beniczki Dávid-