A Csendes Ősz Idősek Otthona Család- és Gyermekjóléti Szolgálata többéves hagyománynak megfelelően idén is nyári tábort szervezett július 27. és 31. között.
Ezzel a nyári szünetben is segít a családoknak, hogy a gyerekek hasznosan, kellemesen tölthessék szabadidejüket. Mint mindig, most is térítésmentesen vehettek részt a jelentkezők a programokon.
A foglalkozások a jelenleg hatályos egészségügyi rendszabályok betartása mellett folytak 16 fővel. A szervezők a szülőkkel együttműködve gondoskodtak a gyermekek napvédelméről és a rendszeres folyadékpótlásról a szabadtéri tevékenységek során.

A hét ismerkedéssel, közös játékkal kezdődött, majd Kovácsné Veréb Gabriella védőnő vezetésével egészségnevelő foglalkozáson, játékos formában sajátíthattak el a gyerekek hasznos ismereteket.
A délután Filus Attila és családja jóvoltából a Keceli Levendulásban telt, ahol levendulaszüret, állatsimogatás, szabadtéri játék, levendulaszörp ivás volt a program.

-Hirdetés-

Kedden a rendőrség, a tűzoltók és a mentősök munkájával ismerkedtek a fiatalok.
Dr. Kuti Erika c.r. őrnagy bűnmegelőzési főelőadó, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársa érdekes és nagyon hasznos játékokat hozott, melyek révén ismeretanyagot gyűjthettek a bűnmegelőzés fontos kérdéseivel és a biztonságos közlekedés szabályaival kapcsolatban.

A Kiskőrösi Mentőállomásról Nagy Sándor mentőtechnikus érkezett, hogy gyerekekre szabott formában az elsősegélynyújtásról tartson előadást, és a mentősök sokrétű munkájába nyújtson egy kis betekintést.

A nagy piros autó is beparkolt a Gyermekjóléti Szolgálat udvarába, hogy Travnik János parancsnok vezetésével és a keceli tűzoltóőrs munkatársainak segítségével szemügyre vehessék a tűzoltókocsi titokzatos alkatrészeit. A vállalkozó szelleműek azt is kipróbálhatták, milyen locsolni a tűzoltó fecskendővel.

A délután meglepetéseként Földes Ferencné Eszter néni és férje Feri bácsi jóvoltából a gyermekek palacsintát fogyaszthattak. A nap további részében kerti pihenésre és szervezett játéktevékenységekre volt lehetőség. Előkerültek a gólyalábak, a célba dobó játékok, társasjátékok, a foci, a tollaslabda, különösen a lányok örültek az aszfaltkrétázásnak és, hogy lerajzolhatták egy óriási papírra, mit is jelent számukra a nyár.

A szerdai napon kerékpárral érkeztek Soltvadkertre a tábor résztvevői a Tavirózsa Fittness és Kalandparkba, ahol egész nap izgalmas mozgásos tevékenységek várták a csapatot.

A csütörtöki nap frissítő sportversenyekkel kezdődött, zsákban futás, kötélhúzás, páros versenygyakorlatok hoztak vidámságot a táborlakók életébe.
Délután filmnézésre került sor.

Pénteken a keceli Négykerékhajcsár Terepjáró Klub, Szabadidő Sport Egyesület tagjainak terepjáróin utazhattak az ifjak a Palásti tanyához. A nap folyamán a közös játéké volt a főszerep, és sorversenyeket tartottak. A tábor zárásaként megrendezték a már hagyományos „Ki mit tud” vetélkedőt is.

A heti programok megvalósításához hozzájárultak támogatásukkal a Csendes Ősz Idősek Otthona munkatársai, Filus Attila, Filusné Borbényi Éva, Földes Ferenc, Földes Ferencné, Herczegné Fejes Margit, Kecel Város Önkormányzat Védőnői Szolgálata, Kecel Város Önkormányzati Tűzoltósága, Kiskőrösi Mentő Alapítvány, Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Városi Szervezete, Négykerékhajcsár Off-Road Klub, Ondrovics István, Palásti László (Palási Húsbolt – Kecel), Palásti László, Palástiné Borbényi Katalin, Rendőrkapitányság Kiskőrös, Tavirózsa Családi Fitness és Kalandpark – Soltvadkert, Vén Zoltánné.

A képek a szerző és Tálas Hajnalka felvételei

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (66 db kép)
MEGOSZTÁS