Az egyesület életét és az általuk képviselt sport versenyeit is átírták a koronavírus miatti intézkedések. A járványhelyzet miatt mindenki otthon gyakorolt, május végén tudtak újra indulni a versenyekkel, a Magyar Darts Liga fordulókkal.

-Hirdetés-

Időközben engedélyezték a háziversenyeket is. A hivatalos szezon augusztus első hétvégéjén kezdődött. Új tagokkal is bővültek, az egyesületük új reménysége Bozó Zsóka.

Az egyesület elnöke Torgyik Mihály beszélt arról, hogy amikor kilenc éve elindultak, akkor örültek, ha havonta egy versenyen tudtak indulni, mára már ez akár mindennaposak is lehetnének. A tavalyi évben közel száz versenyen vettek részt.

Fontos számotokra a darts népszerűsítése, mit tudtok tenni ezért?

Célom, hogy összefogjam a környékbeli településeken élő játékosokat. Az egyesületünkben már vannak tagok Kiskunhalas, Soltszentimre, Baja, Dunaújváros, Öregcsertő, Homokmégy, és Mélykút településekről is. Havonta több háziversenyt tartunk, ahová meg tudok hívni vidékieket is, és egyre többen csatlakoznak hozzánk. Nagy örömömre szolgál, hogy például a bajaiak már külön klubot szeretnének létrehozni

– fogalmazott az elnök.

Az egyesület új reménysége Bozó Zsóka

Az utánpótlás nem egyszerű, mert az edzőterem a Malom Söröző mögötti épületben van, ezért mindenki a kocsmával azonosítja, és melyik szülő vinné el gyermekét egy kocsmába. Pedig teljesen különálló épületről van szó, a régi malom alagsorába alakították ki edzőtermüket, itt tartják a versenyeket is. Viszont már vannak olyan testnevelő tanárok a városban, akik az óra keretén belül elviszik hozzájuk a gyerekeket játszani.

Havonta két versenyt is szerveztek és ezenkívül számos más versenyen is részt vesztek, hogyan tudjátok ezt finanszírozni?

-A támogatókkal nehéz helyzetben vagyunk. Kis költségvetésű sport, de azért lehetne profi szintre emelni, akár itt a városban is. A Magyar Darts Szövetség az ország minden táján rendez versenyeket, de voltunk már Prágában is, tehát igencsak nagy területen fordulunk meg.

Milyen fontos eseményen vettetek részt mostanában?

-Magyar Darts Szövetség szervezett egy meghívásos viadalt, amelyet végig élőben közvetített a saját YouTube-csatornáján. Az első Steel Hungarian Diamonds Cup versenyére az ország legjobb játékosait hívták meg, köztük volt Gévai Péter Dávid is, aki harmadik helyezést ért el. A tavalyi évhez képest az egyesületünk felfelé ívelő tendenciát mutat. Míg tavaly egyetlen darts liga győzelmet tudtunk szerezni a negyven fordulóból, addig az idén már öt győzelmünk van, pedig csak 15 fordulót tudtak eddig megrendezni.

Augusztus első hétvégéjén az Érd Aréna adott otthont egy nagyszabású versenynek, ahol három játéknapon, három versenyen mérhettétek össze tudásotokat. Beszámolnál kérlek röviden erről a versenyről?

-Pénteken az Érd Darts Openben Bozó Zsolti és lánya Bozó Zsóka képviselték a klubbot, itt 79 résztvevő indult neki. Zsolti kicsit beragadt az elején, de Zsóka szépen menetelt egészen a 9. helyig és ezzel a nap legjobb női játékosa lett.
A következő napon a Nemzeti Bajnokság 2. fordulóját rendezték, 13 fővel indultunk neki a csatának a 220 fős mezőnyben. Többeknek közülünk ez volt az első NB-je, úgy, mint Greksa Gábornak is, aki a tábladöntőig menetelt és ezzel a 33. helyet szerezte meg. Rutinos játékosaink sajnos ezen a napon nem tudtak remekelni, én is csak egy 33. pozíciót szereztem. Az első és második körben kiesett versenyzőknek mindig indítanak egy Lucky Loser versenyt. Gévai Péter Dávid 2., Kisa Zsolt 3. helyen végzett. A női mezőnybe Bozó Zsóka indult, remek játékot produkálva az értékes 5. helyén végzett, a későbbi győztestől kapott ki.

Végül a Csapat Kupában két csapattal, 11 fővel indultunk. A 60 nevezőt 16 csoportra osztották a szervezők. Egyik csapatunk csapatkapitánya Kisa Zsolt, társai Gévai Péter, Vén Richárd, Bozó Zsolt, Turán Róbert és jómagam. A BEAC, a Paks Darazsak és az Érd csapatát kellet legyőzni, hogy továbbjussunk. Sikerült! 9:5, 9:4 és 9:2-es eredménnyel csoportelsőként mehettünk tovább a 32-es főtáblára, ahol a Békéscsaba várt ránk. Kiélezett küzdelemben, sok hibával 8:9-re kikaptunk, így maradt a 17. helyezés.
A másik csapatot Szentgyörgyi Ákos vezette, ifj. Kiss Tóth István, Greksa Gábor, Tóth Dániel, Koczka János csapattagokkal, a Dömik 2 csapatát remek játékkal és nagy küzdelemben 9:8-ra verték. Majd igazán szép eredményt tudhatnak magukénak, mert a tavalyi bajnok (Smile V) csapat ellen 9:3 arányban nyertek. A következő körben a tatabányai Sport-Hotel gárdája volt az ellenfél. Sajnos őket nem sikerült megszorongatni sem, így maradt a 17. pozíció. Összességében remek három napot tudhattunk magunk mögött.

-Berkecz Mónika-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS