Kiskőrös „legtermészetesebb” része, Erdőtelek évről-évre szépen fejlődik, egyre többen szeretnek bele a Diófa, Nyárfa, Venyige, Erdő, Malom, Fenyves és Sövény utca csendes, barátságos atmoszférájába.

Erdőtelek lakói – talán a családias légkör miatt – nagyon összetartóak, néhány éve megalapították a Kiskőrös Erdőtelekért Alapítványt, hogy segítségével még többet tehessenek az ott élőkért.

-Hirdetés-

Alapításkor három tagja volt az Alapítványnak, ami mára már öt főre emelkedett:
Lengyel Tibor-elnök, Trepák János-elnök-helyettes, Lukács Sándorné Éva, Dulainé Kecskés Lilla és Gmoser András képviseli Erdőtelek-Ökördi érdekeit – ötletelnek, osztanak, szoroznak és fejlesztenek.

 

Munkájuknak köszönhetően a napokban megújult az Erdőtelki óvodánál a parkoló és a bejáró rész, mellyel egy régi álom valósult meg. Az udvar szépítéséhez az óvoda szülői munkaközössége, Kiskőrös Város Önkormányzata és egy NEA-s pályázat sikere is nagyban hozzájárult.

A munkálatok többlépcsősek, jelenleg stabilizált murva felületet kapott az út, a későbbiekben szeretnék térkővel is befedni az óvoda udvarába eső részt.

Az alapítvány az óvodai életen kívül Erdőtelek és Ökördi lakosságának érdekeit is a szívén viseli. A jövőben a közösség megtartóerejét erősítő projektekre koncentrálnának, ugyanis a legfontosabb számukra, hogy a lakók itt akarjanak maradni, itt leljenek igazi otthonra.

-Szilvi-
Képek: Répásiné Lovász Márta

MEGOSZTÁS