Kecel városát 2020. augusztus 4-én óriási mértékű esőzés sújtotta, amely során 10 óra leforgása alatt több mint 70 mm csapadék esett. A vis maior jellegű esőzés nem kímélte a kivitelezés alatt álló Kecel-Imrehegy kerékpárút-beruházást sem, súlyos károkat okozva a munkaterületen.

-Hirdetés-

Haszilló Ferenc, Kecel város polgármestere már másnap bejárást tartott az özönvízzel sújtott területen, ahová meghívta Gazdag Zoltán műszaki ellenőrt, Bognár Zoltán tervezőt és Paska Istvánt, a kivitelező képviselőjét. A bejáráson megállapításra került, hogy a rézsűlemosódást újra kell építeni, az útalapot több helyen vissza kell bontani, és a pályaszerkezet építése csak ezután folytatható.

A többletmunkálatok nyilvánvalóan többletköltséget is okoznak, ezért elengedhetetlen a kivitelező biztosítójának bevonása kárbecslési és kártérítési eljárás lefolytatása miatt. A biztosító kárfelméréséig szünetel a kivitelezési munka, a végteljesítési határidőben csúszás nem várható.

Kecel Város Önkormányzata kéri a lakosságot, hogy az álhírterjesztéstől és a hangulatkeltéstől tartózkodjanak, ezzel is segítve a helyreállítási munkálatok gördülékenyebbé tételét, hiszen ez a természeti csapás az egész megyét sújtotta.

Frissítés: Az önkormányzat tájékoztatása szerint a biztosító augusztus 13-án megtekintette a káresetet. Rövid időn belül egyezteti a kivitelezővel a kár nagyságát és a további teendőket. A kivitelezés a mai nappal folytatódhat.

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS