A Kiskőrösi Rendőrkapitányság illetékességi területének jelentős részén folyik mezőgazdasági termelés, ezért fontos kérdés ezeknek a területeknek a védelme, a terménylopások megelőzése. A szántók, gyümölcsösök, zárt kertek általában a lakott területektől távolabb esnek, egy részüket a tulajdonos ritkábban tudja látogatni. A vagyonvédelem azonban elsősorban a tulajdonos feladata.

-Hirdetés-

Javasoljuk, hogy azok a tulajdonosok, akiknek területe közel esik egymáshoz, egyeztessenek arról, ki mikor járja be a földjét, veteményesét. Célszerű eltérő időpontokat választani, így a területen mindig lesz mozgás, illetve nem kiszámítható az. Értesítsék egymást arról, ha lopást vagy bármilyen más, rendkívüli dolgot észlelnek.

 

Amennyiben a településen működik polgárőrség, mezőőri, tanyagondnoki szolgálat, célszerű velük felvenni a kapcsolatot. A vadásztársaságok is szolgálhatnak hasznos információkkal a területen tapasztaltakról.

A betakarított termények biztonságos tárolásáról is gondoskodni kell.

A raktárak, pincék, melléképületek ajtóit tartsák karban, célszerű rájuk rácsot és biztonsági zárat szerelni, jó minőségű lakatot tenni.

Amennyiben idegen járművet észlelnek céltalanul közlekedni, a rendszámot jegyezzék fel.

Ha észlelik, hogy bűncselekmény történt, a 112-es segélyhívó számon a lehető legrövidebb időn belül értesítsék a rendőrséget.

Kiskőrösi Rendőrkapitányság
dr. Kuti Erika c.r.őrnagy, bűnmegelőzési főelőadó

MEGOSZTÁS