Soltvadkert Város Önkormányzati Adóhatósága tájékoztatást adott ki adófizetési határidőről, mely szerint helyi adókban és a gépjárműadóban 2020. szeptember 15-ig fizethetők pótlékmentesen az esedékes adók/adóelőlegek.

-Hirdetés-

Segítve az önkéntes adófizetést az önkormányzati adóhatóság postán, vagy az elektronikus tárhelyekre megküldi az érintettek részére az adószámla-értesítőket. Ebből minden adózó értesülhet fizetési kötelezettségéről, ami 2020. évben szeptember 15-ére esik.

Azon adózó kap az elektronikus tárhelyére, vagy postán a megadott címére adószámla-értesítőt, akinek 1.000 Ft-ot meghaladó fizetési kötelezettsége van, illetve lesz 2020. szeptember 15-ig az önkormányzati adóhatóság felé.

Ez lehet akár esedékes adótartozás, vagy 2020. szeptember 15-ig fizetendő adókövetelés is. A magánszemélyek többnyire postai úton kapnak értesítést. Az egyéni vállalkozók, gazdálkodók és azon magánszemélyek, akik elektronikus kapcsolattartást kértek, részükre elektronikusan a tárhelyekre kerül kiküldésre az adószámla-értesítők. Ezért kérik, hogy szíveskedjenek figyelni az Önhöz (cégkapura, ügyfélkapura) érkező elektronikus értesítőt és letölteni azt!

Helyi adók és gépjárműadó fizetés teljesítése

Az adófizetés módja alapvetően attól függ, hogy valaki pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett-e (elsősorban jogi személyek, áfakörös egyéni vállalkozók) vagy sem (pl.: magánszemélyek). A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi pénzforgalmi számlájáról történő átutalással köteles teljesíteni.

A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi fizetési számlájáról történő átutalással vagy készpénz-átutalási megbízással köteles teljesíteni. Az Elektronikus Önkormányzati Portál /https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap/ minden adózó számára elérhető az adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségek online lekérdezése és befizetése. A portál elérhető Soltvadkert Város hivatalos honlapjáról is az E-ügyintézés címszó alatt.

Az adóhatóság irodáján /POS terminálon/ is lehet bankkártyával fizetni minden soltvadkertinek, legyen ő vállalkozás vagy magánszemély.

2020. évben más szabályok élnek a helyi iparűzési adóelőleg fizetésnél, ha Ön a 2019. évi helyi iparűzési adóbevallását még nem nyújtotta be!

A helyi iparűzési adóbevallás és adóbefizetés határideje május 31-éről szeptember 30-ára változott.

Így, az adózó a 2020. április 22-e és 2020. szeptember 30-a között esedékessé váló éves és soron kívüli helyi iparűzési adóbevallás-benyújtási kötelezettségét és az ezzel egyidejűleg teljesítendő adófizetési kötelezettségét, valamint a következő adóelőleg-fizetési időszakra szóló adóelőleg bevallás benyújtási kötelezettségét 2020. szeptember 30-ig teljesítheti. Tájékoztatjuk az iparűzési adó/adóelőleg fizetésre kötelezett adózókat arról is, hogy a végleges (2019. évi) adófizetésre él a szeptember 30-i halasztás lehetősége, ám az adóelőleg fizetés változatlan határidőben 2020. szeptember 15-i nappal esedékes, függetlenül attól, hogy az adóbevallást Önök szeptember 15-e előtt, vagy után teljesítik és attól is, hogy az adószámla-értesítőn illetve lekérdezett egyenlegen szerepel-e vagy sem az előleg összege. /Ugyanis az adószámlán az Ön bevallásának feldolgozását követően jelenik meg a hipa adóelőleg előírása./

-sajtóközlemény-

MEGOSZTÁS