Kecel Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete a NEA-MA-20-O-V-0177) elnevezésű pályázaton 3 168 000 Ft összeget nyertek, melyet többek között tárgyi eszközök beszerzésére, továbbképzések, versenyek, egyéb események szervezésére, munka- és védőruhák, védőfelszerelések vásárlására fordíthatnak. Ezen pályázati forrás egy részéből valósul meg a keceli tűzoltóság 150 éves évfordulójának tiszteletére tervezett rendezvénysorozat lebonyolítása is.

-Hirdetés-

Az eseményre 2020. augusztus 28-án kerül sor.

Az esemény kezdetén az ünnepi hangulatot a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület zenekarának koncertje fogja megalapozni a város szabadtéri színpadán 16 órai kezdettel, majd a Városi Múzeumban folytatódik a program.

A „150 éves a Keceli Önkéntes Tűzoltó Egyesület” című könyvet Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke fogja bemutatni, valamint Szilaj István kecskeméti nyugalmazott tűzoltó ezredes is elmondja gondolatait a könyvvel kapcsolatban. A kötet megvásárolható lesz a múzeumban.

Kiállítás is nyílik „A közösség szolgálatában” címmel a keceli tűzoltóság 150 évéből, amit Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyit meg.

Az ünnepség fővédnöke Bányai Gábor országgyűlési képviselő lesz. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

 

Az ide kapcsolódó további rendezvények közül a következő az ünnepi állománygyűlés lesz, melyet 2020. október 18-ra terveznek, amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi. Részletes programját a későbbiekben hozzák nyilvánosságra.

Kiss Csaba fotói a könyv érkezéséről
-E-

MEGOSZTÁS