Először 1995. augusztus 19-én avatták fel, majd 2000 novemberében játszótérrel is kibővítették az Ősök parkját Kecelen. A 25 éves évforduló apropójából Bleszák Dániel, a kulturális bizottság külsős tagja kezdeményezésére újult meg a park, és kerül átadásra augusztus 20-án. A kivitelezésről Agócs Ákos önkormányzati képviselő mesélt hírportálunknak. 

A megújult terület

Az elmúlt egy hónapban közösségi összefogással sikerült a park valamennyi sétányát és a központi részt – több, mint 400 négyzetmétert – térkő burkolattal ellátni, amely kivitelezési munkálatait a Zaliszan Kft. munkatársai végezték. 

A kivitelezők egy része
-Hirdetés-

A szökőkút spirál és tálca részét az adományozó Csúzi Antal gyermeke, Csúzi Péter vezetésével a Csúziker Kft. újította fel. Elvégezték a vízkőtelenítést, tisztítást és a polírozást is.

A medence régi töredezett és több helyen felfagyott burkolatát a Városgazdálkodási csoport távolította el. Ezt követően – a Lakatos Gábor által biztosított – kültéri burkolóanyaggal újraburkolták, a belső részt szintén kijavították, folyékony fóliával bélelték és újraszínezték. A csoport tagjai a medence javítását és felújítását részben munkaidejükön kívül végezték.

A medence és az installáció felújításán kívül, a park központi részében világítás került kiépítésre Bleszák Dániel tervei alapján, amely kivitelezését a B-Vill Kft. végezte a Csúziker és Berger László külső bizottsági tag által felajánlott anyagokból.

A park design munkálataiban segítséget nyújtottak a Filus-Reklám munkatársai is, akik a medence részen az adományozók névsorát tartalmazó táblát helyezték el.

A széleskörű összefogásnak köszönhetően az őszi időszakban a park automata locsolórendszere kerül még majd kiépítésre, illetve a terület újrafüvesítése valósul meg. Ezek a munkálatok az őszi nyugalmi állapot beállásáig szünetelnek.

Az őszi időszakban a park automata locsolórendszere kerül majd még kiépítésre, valamint a terület újrafüvesítése valósul meg 

Az Ősök parkjának felújítása szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen egyik oldalról őseink előtti tiszteletadásunkat jelképezi. A másik oldalról pedig a korábbi lehetőségek értelmetlen elpazarlásának a szimbóluma is: a park ugyanis közel 9 évig használhatatlan állapotban volt, medencéjének burkolata széttöredezett, lefagyott, a szivattyú eltűnt, a sétányok korábbi betonburkolata összetöredezett. A korábbi képviselő-testületi többség ugyanakkor a város forrásaiból 9 éven keresztül súlyos milliókat fordított egy 40 km-re fekvő, 350 fős falu megújítására, miközben tétlenül nézte parkunk lassú pusztulását. Ez megakadályozható lett volna a városból eltékozolt források töredékének felhasználásával – tette hozzá Agócs Ákos

K.T. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS