A Kecelen és környékén is nagy népszerűségnek örvendő Hatvani Lovastanya ezen a nyáron sem hagyta program nélkül a lókedvelő fiatalságot, hiszen az eddigiekhez hasonlóan színvonalas programokkal várták a táborlakókat a szervezők.

Dr. Hatvani Csilla, a Hatvani Lovastanya szakmai vezetője mesélt hírportálunknak.

-Hirdetés-

-A tavaszi karanténidőszakot követően nagy izgalommal vártuk a nyarat a lovastanyán.

Június 1-jén egy egynapos, 50 km-es lovastúrával indítottunk, ezt követte 20-21-én egy kétnapos lovaskurzus, ahol kiváló lovasedző barátunk, Zerinváry Szilárd tartott edzéseket a résztvevő 8 lovasnak.

Három gyermektábort szerveztünk a nyári szünetben, ahol a júniusi idén is angol/német nyelvvel kombinált tábor volt. Itt a gyerekek a napi 2 óra lovaglás mellett 1,5 óra nyelvi oktatásban is részesültek, melynek folyamán természetesen minden a „lóról szólt”.

Miért is szeretik a gyerekek ezeket az egyhetes programokat nálunk?

A résztvevők ilyenkor részesei lehetnek a lovak körüli mindennapi munkának. Bevonjuk őket az etetésbe, itatásba. Megtanulnak lovat ápolni, szerszámismeretet tanulnak, lovat úsztatunk. Idén sem maradhatott el a traktoros fagyizás és a közös tábortűz sem. A tábori hét végén pedig elméleti vetélkedő formájában számot adnak a tudásukról is. Továbbá ez a hét nap már kellően hosszú idő ahhoz, hogy tartalmas barátságok születhessenek.

Emellett idén is megtartottuk haladó edzőtáborunkat, ahol a felvételt nyert lovasok napi 1 óra erőnléti- és 4 óra lovasedzésben, valamint 1 óra elméleti oktatásban részesülnek. Nagy hangsúlyt fektetünk az ülésjavításra, az idomító- és ugró munkára, illetve tereplovaglással tesszük változatossá a napi edzéseket.

Mindezeken túl a július végi egyhetes lovastúránkon közel 150 km-t lovagoltunk a Kecel- Bugacpuszta – Kiskunmajsa – Ópusztaszer – Mártély útvonalon a Tisza holtágához.

Bízunk benne, hogy őszi programjainkat (lovastábor, kétnapos lovasverseny, őszi lovastúra) is a tervek szerint meg tudjuk majd tartani. 

-E- 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS