Idén augusztus 20-a a körülmények ellenére is a nemzeti ünnephez méltó módon került megrendezésre.

-Hirdetés-

Az ország összes településén színvonalas műsorral ünnepelnek ezen a napon a magyarok.

A magyar államalapítás és az államalapító Szent István király tiszteletére megrendezett ünnepség már több éve hasonlóan zajlik Kiskőrösön. Idén a nap ünnepi szentmisével kezdődött a katolikus templom melletti téren, melyet Seffer Attila esperes vezetett.

Domonyi László ünnepi köszöntése

A mise után a városi megemlékezés következett, mely során Domonyi László polgármester köszöntötte a megjelenteket és osztotta meg ünnepi gondolatait:

„Augusztus 20-án minden évben együtt dobban a magyarok szíve és közösen éljük át ennek a pillanatnak a szépségét, magunk elé idézve István királyunk életművét, a keresztény és független magyar államiságot, amely immár több, mint ezer esztendeje állja a történelem viharait. S bár a teremtő nem kevés próbatétel elé állított minket az idő során, az ész, erő és a szent akarat mindig további küzdelmek felé vezettek minket, és a megvívott harcok után visszatekintve büszkén mondhatjuk, él nemzet e hazán.”

A köszöntő után Supka Éva saját versével folytatta az ünnepséget, majd Seffer Attila atya megáldotta az új kenyeret és a bort. A városi rendezvény végén Kelemen Ildikó elszavalta a Szózatot.

A város kemencéjét több lelkes csapat is kihasználta

A nap jellegzetessége már több éve, hogy vállalkozó csapatok süthetnek a város kemencéjében különféle süteményeket, kenyeret. Ez idén sem maradhatott el.

-Szentgyörgyi Ábel-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (59 db kép)
MEGOSZTÁS