Írta: Tóth Reni

Augusztus 20-án különleges programsorozattal készült vendégeinek a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő.

-Hirdetés-

Városunkba látogatott a híres szegedi “tehetsz érte” program, melynek célja a lakosság fizikai aktivitásának megnövelése. A strand területén lévő szolgáltatásokat vehették igénybe a vendégek a nyár hosszú hétvégéjén.

Szinte teljesen megtelt a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő augusztus 20-án

A hatalmas hőségnek köszönhetően rengetegen látogattak el a fürdőbe, és az ingyenes programokon is sokan vettek részt. Nemcsak a felnőtteknek kedvezett a mozgalom, a kisebb gyermekeket ingyenes ugrálóvár várta a bejárat mellett.

Mind a kültéri és mind a beltéri medencék is tele voltak, valamint a finomságokat áruló büfék előtt is kígyóztak a sorok. A nap fénypontja mégis a mozgásprogram volt, amely rengeteg lehetőséggel érkezett hozzánk.

A FITT FAMÍLIA program ugrálóvárral gondolt a gyermekekre
„A lakosság fizikai aktivitásának növelése és az egészségfejlesztő testmozgás kultúrájának kialakítása a szabadidősport révén, a rekreációs sportszakember-képzés, valamint a sportszolgáltatások létrehozásának támogatásával a Dél-alföldi régióban” c. pályázatunk fő célja az egészségfejlesztő testmozgás (HEPA) társadalmi, gazdasági és infrastrukturális feltételeinek támogatása a dél-alföldi régióban.

A pályázati program tevékenységei

  • Egészségfejlesztő testmozgás szolgáltatás-fejlesztési cselekvési tervének elkészítése, a konzorciumi tagok együttműködésében
  • Egészségfejlesztő testmozgás és szabadidő sportesemények, mozgásprogramok a kevésbé fejlett régiókban:
    • Családi sportnapok („Fitt-Família”) szervezése közös sport és egészségfejlesztő esemény, ahol animátorok által vezetett játékos családi vetélkedőket, személyre szabott sportprogramokat, egészségi és sportdiagnosztikai állapotfelmérést, életmód- és sport tanácsadást is kínálunk.
    • Strandsport programok („Stramm-Fürdő”) szervezése a strandfürdőkben megvalósuló játékos mozgásformák mellett az aqua fitnesz népszerűsítése, kiegészítve egészségi és sportdiagnosztikai állapotfelméréssel, életmód- és sportolási tanácsadással.

A mozgalom igen sikeres volt, és a legkisebbektől kezdve egészen az idős korosztályig akadtak érdeklődők, hogy kipróbálhassák magukat, többet tudjanak meg a sportról, mozgásról, mint életformáról.

(forrás:tehetszerte.hu)

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS