35-36 fokig emelkedik a hőmérséklet a héten, aztán jön egy markáns hidegfront, ami akár 15 fokos lehűlést is hozhat.

-Hirdetés-

Az előttünk álló hét időjárása meglehetősen változatos lesz, hiszen az Észak-Atlanti térségben folyamatosan képződő ciklonok eleinte főként meleg, szárazabb levegőt, hétvégére forró, afrikai eredetű meleget, majd hullámzó hidegfrontot kavarnak térségünkbe, mely véget vethet a nyárnak – írja a Metkép.hu.

A héten fokozódó melegre kell számítani, melynek a tetőzése szombatra-vasárnapra várható, ezeken a napokon országosan 30 fok feletti maximumra, sőt több helyen 34-35 fok, vagy e feletti maximumra is lehet esély.

A vasárnapi napon északnyugat felől egy markáns hidegfront vethet véget a nyárnak. A front a magasban jelentős, akár 15 fokos hőmérséklet csökkenést okozhat néhány órán belül, mely jelentősen megviselheti szervezetünket.

A front következtében 2m-es magasságban is akár 15 fokos lehűlés lehet, (33-35 fokról, 17-20 fokra).

Ennek köszönhetően igen szeles időjárásban lehet részünk ezen a napon. Nem lesz ritka a 60-90km/h-s széllökés, de a Dunántúlon akár ezt meghaladó lökés sem kizárt.

A jövő hét elején már csak 22-24 fok körüli maximumokra számíthatunk, ami a hosszabb távú előrejelzés szerint egy ideig nem is fog változni.

www.szeretlekmagyarorszag.hu

MEGOSZTÁS