Az Akasztó FC együttese hazai környezetben fogadta a Kiskunhalast a megyei első osztályú bajnokság 2020-2021-es idényének nyitófordulójában.

-Hirdetés-

A találkozó külön érdekessége volt, hogy a vendégek trénere Agócs Zoltán visszatért korábbi sikereinek helyszínére, hiszen a kétezres évek első felében több nagy sikert is elért az Akasztó együttesével edzőként (többek között: Bács-Kiskun megyei kupagyőzelem, megyei másodosztályú bajnoki cím és kettő, harmadik hely a megyei első osztályban).

A találkozó elejétől kezdve próbált kezdeményezni a hazai Akasztó. A 20. percben Kerekes Márk lőtt centikkel mellé, a 25. percben Szabó Zsolt veszélyes fejesénél kellett résen lennie a vendégek hálóőrének, majd a 40. percben egy vendég kapu előtti tűzijáték után Szabó Zsolt lőtt kapura, melynél újra bravúrra volt szükségek a vendégek hálóőrének. Így gól nélküli döntetlennel vonultak a felek pihenőre.

Németh Tamás (labdával) gólpasszal járult hozzá az Akasztó sikeréhez

A második félidőben fokozódott a hazai nyomás. Az 50. percben a felfutó Vincze Dezső közeli lövése szállt el a kapu felett. Az 57. percben Szabó Zsolt már a kapus mellett is elvitte a labdát, azonban a bal alsó helyett a bal kapufa mellett hagyta el a labda a játékteret.

Rá egy percre Kerekes Márk került mondhatni óriási ziccerbe, de közelről a kapust találta el. A 60. percben aztán pályára lépett az akasztói Juhász Tamás. A 63. percben Németh Tamás adott be jobbról, mely után közelről Juhász Tamás a hálóba pofozta a lasztit (1-0). A 66. percben megfogyatkoztak a vendégek, Gyenizse Tamás megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. Ezután mintha kezdett volna egy kicsit éledezni a vendégcsapat, de helyzeteket nem igazán tudtak kialakítani, az akasztóiak helyzeteinél a végjátékban pedig mindig hiba csúszott, így maradt az 1-0-s hazai győzelem.

Dobosi Zsolt üldözi Gyenizse Bencét

Holczimmer Tamás győzelemmel mutatkozott be az Akasztó kispadján. A mérkőzés után így értékelt:

“A mérkőzésen az történt, amit vártunk. Egész héten arra készültünk, hogy ezeket a ziccereket az ötösről, a tizenhatoson belülről precízen, pontosan végrehajtsuk. A helyzetek megteremtése rendben volt, azok kihasználása sajnos nem. Végül győzött a jobb csapat helyzetek alapján és játéktudásban is. Idény elejei formára is lehet ezt fogni, de úgy gondolom ez nem indok arra, hogy ennyi helyzetet kihagytunk. A srácok nagyot küzdöttek, a szívük a helyén volt. Gratulálok a csapatomnak. Gratulálok a halasi együttesnek is, jól küzdöttek.”

Agócs Zoltán a találkozó után így nyilatkozott:

“A találkozó és a játék színvonala nem érte el a kívánt megye egyest a mérkőzés sok szakaszán. A jobbik csapat győzött. Sok sikert kívánok az Akasztónak a további küzdelmekhez.”

-Beniczki Dávid-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS