A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 1. fordulójában hazai környezetben lépett pályára a Soltvadkerti TE együttese.

A gárda az augusztus 23-án lejátszott találkozón a jó erőkből álló Szabadszállási SE csapatát látta vendégül.

-Hirdetés-

Az összecsapás gólokban gazdag mérkőzést hozott, amelyen a soltvadkertiek 5-2 (2-1) arányú vereséget szenvedtek: Eifert – Frei, Rózsa (Szarka), Gillich, Viola, Rimár (Lévai), Molnár (Tóth Á.), Szalai (Geleta), Fejes (Pekker), Kővári, Radics. Edző: Marton István.

A találkozó elején a 12. percben Rózsa Bence és a kapus Eifert János egymásra vártak, miközben a vendégek csatára beleszúrt a labdába lábbal és megszerezte a vezetést a vendégeknek (0-1). A soltvadkertiek szervezetten védekeztek, visszaálltak a térfelükre és gyors kontratámadásokkal próbáltak kapura veszélyesek lenni. Az egyik ilyen kontratámadás végén a 33. percben Kővári Csaba Dávid beadása után „mattolták” a soltvadkertiek a teljes szabadszállási védelmet, és Szalai Ádámnak már két lépésről csak az üres kapuba kellett passzolni a labdát (1-1).

Szalai Ádám (középen fehér mezben) szerezte a soltvadkertiek második gólját

A 43. percben egy jobb oldalról belőtt labdára Rózsa Bence érkezett jól a rövid oldalon és fejjel szerzett góljával a hazaiak megfordították az eredményt (2-1). A szünet után nagyot fordult a játék képe, mert a soltvadkertiek lassan, sok hibával és szétesően fociztak. A szabadszállásiak gyors játékát nem tudták lekövetni a hazaiak, miközben védekezésben hatalmas hibákat követtek el.

A vendégek a második félidőben 13 perc alatt szereztek 3 gólt (2-4), mellyel eldöntötték a három bajnoki pont sorsát. A kinyíló soltvadkertiek ellen még egy újabb gólt szereztek a vendégek, beállítva ezzel az 5-2-es szabadszállási győzelmet. Az utolsó 10. percet emberelőnyben játszotta végig a soltvadkerti gárda, miután egy buktatást követően Lajos Lóránd megkapta második sárga lapját és a kiállítás sorsára jutott.

A szurkolók két ellentétes félidőt láthattak a hazaiak részéről. A védekezésben elkövetett nagy hibák miatt szenvedett háromgólos vereséget a soltvadkerti együttes.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (75 db kép)
MEGOSZTÁS