Augusztus 8-án harmincadik alkalommal rendezték meg a hosszútávú triatlon országos bajnokságot Nagyatádon. A nagy múltú versenyen egyéniben több mint 450-en álltak rajthoz. Összesen 3,8 km úszás, 180 km kerékpározás és 42,2 km futás várt a versenyzőkre.

Kiskőrös térségéből többen részt vettek az országos versenyen.

Kecelt egy kétfős váltó képviselte, Travnik Norbert és Sendula Zalán váltották egymást a távok folyamán. Őket kérdeztük a nagy erőpróbáról.

– Személyesen is sokan ismernek titeket Kecelen. Már ismert tény az is, hogy gyakran vesztek részt különféle megmérettetéseken. Mit jelentett nektek ez a nagyatádi verseny?

-Hirdetés-

Norbert: – Ez egy igazi kihívás mindkettőnk számára, nekem ez a hetedik nagyatádi versenyem volt, Zalánnak pedig a negyedik. Az előző váltótársam Polgár Tibor nem tudta vállalni, így Zalánhoz fordultam, hogy volna-e kedve csatlakozni. Szerencsére hajlott rá, és azóta vagyunk csapattársak.

– „Magányos farkasok” vagytok vagy képviseltek valamilyen egyesületet?

Zalán: – Egyénileg, saját magunknak versenyezünk.

– Mi ennek a hármas erőpróbának a lényege?

Zalán: – A saját határaink feszegetése, átlépése.

– A táv folyamán váltottátok egymást. Kinek, melyik sportág az erőssége, hogyan tudtátok összehangolni, kiegészíteni a másik teljesítményét?

Norbert: – Az úszás a gyengeségem, ezért ezt a számot Zalán vállalta magára. Viszont szeretek tekerni – a három szám közül ez a leghaladósabb – így ez lett az én feladatom, a futást pedig megosztottuk, és már célban is voltunk.

Fotó egy régebbi közös versenyről

– Mi jelentette a legnagyobb nehézséget?

Zalán: -A nagy meleg mindkettőnknek nagy nehézséget jelentett.

– Milyen eredményt értetek el idén, és a mezőnyben mit jelent ez?

Norbert: -Ezeken a versenyeken nem csak az nyer, aki helyezést ér el. Már a teljesítés is kiemelkedő eredmény. Idén 11:53:43-as idővel teljesítettük a megmérettetést. Általában a középmezőnyben szoktunk végezni, de különben is „Az út maga a cél”.

– Említenétek pár versenyt az előző időkből, ahol már bizonyítottátok tudásotokat, felkészültségeteket!

Zalán: -Számomra különösen emlékezetes volt 2014-ben a franciaországi Morzine-Avoriaz-ban rendezett sportesemény, itt a terepfutás és terepkerékpározás mellett kajak – kenu, valamint lövészet is volt.

Norbert: -Hosszútávú váltóversenyeken szoktunk általában indulni. Zalánnal ötös váltóban futottunk már Ultrabalatont, de tekertem másokkal a Hungaroringen 24 órás versenyen is.

– Hogyan készültök fel egy-egy versenyre?

Zalán: -Futással készültem.

– Napi munkátokkal hogyan tudjátok összeegyeztetni az edzéseket, versenyeket?

Zalán: -Nehezen, de próbálunk minél több időt belefektetni a versenyre való felkészülésbe.

– Terveitekben milyen kihívások szerepelnek a közeljövőben?

Zalán: -Októberben az Ultrabalaton követezik, ahol számításaink szerint 24 órán belül körbefutjuk a Balatont csapatban.

Norbert: -Nekem idén is a Ring24 duóban lett volna a főversenyem, de ezt sajnos lemondták a szervezők a kialakult vírushelyzet miatt. A befektetett munka azonban nem vész el, teszünk még hozzá, és jó lesz jövőre.

-E-
Képek: Sendula Zalán és Travnik Norbert archívuma

MEGOSZTÁS